Ekskursijų ir susitikimų ciklas „Istorijos iš pirmų lūpų“
Kultūros ir sporto renginiai 15 06 2021 484 peržiūros

Ekskursijų ir susitikimų ciklas „Istorijos iš pirmų lūpų“

VšĮ „Urbanistinės istorijos“ kviečia visaginiečius ir miesto svečius pažinti už daugiabučių fasadų slypinčią miesto istoriją ne iš knygų, bet iš pirmų lūpų. Birželio 16, 18 ir 22 d. organizuojamos nemokamos dviejų dalių ekskursijos - pasivaikščiojimas po pirmąjį mikrorajoną ir susitikimas su Visagino kūrimąsi menančiais gyventojais.

Birželio 16 d. 17 val. susitinkame prie daugiabučio Taikos pr. 6.

Pirmoje dalyje, audio pasivaikščiojime išgirsite gyvai pasakojamą miesto istoriją ir ją paįvarinančius įrašus. Po ekskursijos, antroje dalyje prie pastato Parko g. 2A, susitiksime su vienu iš Visagino akrobatikos mokyklos įkūrėjų Viktoru KALININU. Jis pasakos, kaip Visagine atsirado pirmoji Lietuvoje akrobatikos mokykla. Tai bus unikali proga pamatyti ir trenerio fotografijų archyvą. Facebook renginio nuoroda.

Birželio 18 d. 17 val. susitinkame prie daugiabučio Taikos pr. 6.

Audio pasivaikščiojime išgirsite gyvai pasakojamą miesto istoriją ir ją paįvarinančius įrašus. Po ekskursijos, antroje dalyje prie Visagino ežero, susitiksime su paskutinio Paliaudanės kaimo vienkiemio, stovėjusio ant Visagino ežero pakrantės, gyventojais - broliais Viktoru ir Česlovu RADKEVIČIAIS.  Jie pasakos apie gyvenimą šioje teritorijoje iki Visagino miesto statybų pradžios. Facebook renginio nuoroda.

Birželio 22 d. 17 val. susitinkame prie daugiabučio Taikos pr. 6.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Pirmoje dalyje, audio pasivaikščiojime išgirsite gyvai pasakojamą miesto istoriją ir ją paįvarinančius įrašus. Po ekskursijos, antroje dalyje prie Vilties g. 1, susitiksime su buvusia gyventojų buitinio aprūpinimo kombinato vadove Nadežda OSTRIŽNOVA. Ji pasakoks, kaip mieste kūrėsi kirpyklos, ateljė, batų taisyklos, pirtys ir kitos būtiniausios atominio miesto paslaugos. Facebook renginio nuoroda.

Visų ekskursijų kalba gali būti rusų arba lietuvių (priklausys nuo bendro dalyvių susitarimo). Susitikimų kalba - rusų.

BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA  - hello@urbanstories.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта