Epidemija. Kaip poliklinika aptarnauja susirgusius gripu?
Visagine 11 02 2019 1467 peržiūros

Epidemija. Kaip poliklinika aptarnauja susirgusius gripu?

Redakcija pasiteiravo poliklinikos direktoriaus pavaduotojos Jūratės Avdiukovos, ar galima, esant aukštai temperatūrai, išsikviesti gydytoją į namus, ir ar sveiki žmonės ir sergantys nesusiduria vienoje eilėje pas gydytoją. 

J. Avdiukova paaiškino, kad tarp suaugusiųjų nėra daug gripo atvejų, dažniausiai serga vaikai, tačiau apskritai padidėjo ūminių kvėpavimo takų ligų skaičius.

- Ar galima išsikviesti gydytoją į namus, jei asmuo serga gripu, o temperatūra, aukštesnė nei 38 laipsniai, nesumažėja nuo karščiavimą mažinančių tablečių?

- Gydytojai neatvyksta į namus, pacientas turi pabandyti numušti temperatūrą ir atvykti pas gydytoją.

- Ar gydytojai lanko sergančius vaikus?

- Būtinai lankomi visi sergantys vaikai iki 1 metų, taip pat tie, kurie, be ūminių kvėpavimo takų ligų ar gripo, kenčia ir nuo lėtinių ligų.

- Ar pacientai, sergantys virusine infekcija ir sveiki žmonės, turi laukti vienoje eilėje?

- Sergantieji atvyksta pas gydytoją per pirmąsias priėmimo valandas, todėl tie, kas atvyksta pagal išankstinį užrašymą, susitikti su jais neturėtų.

- Ar gripo diagnozei naudojami specialūs tyrimai?

- Greitieji testai nėra pateikiami nemokamų paslaugų sąraše. Vienas toks testas kainuoja 4 eurus, pacientas gali jį užsisakyti ir šis bus gautas jau kitą dieną.

- Poliklinika nepadidina savo darbo laiko epidemijos metu?

- Dirbame ir šeštadieniais iki 14 val. O sekmadieniais pacientai gali kreiptis į ligoninės greitosios pagalbos priimamąjį.

- Dėkoju už atsakymus.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта