ES atvers sienas visiškai paskiepytiems keliautojams
Pasaulyje 19 05 2021 810 peržiūros

ES atvers sienas visiškai paskiepytiems keliautojams

Europos Sąjungos (ES) šalys narės trečiadienį nutarė atverti bloko sienas visiškai nuo koronaviruso paskiepytiems asmenims, pranešė Europos šaltiniai.

Per susitikimą Briuselyje diplomatai taip pat susitarė padidinti sergamumo lygį, kurį pasiekus šalis būtų laikoma nesaugia. Tai leis atvykti į ES keliautojams iš daugiau teritorijų.

ES ministrai penktadienį patvirtins šias rekomendacijas, teigė šaltiniai.

Pagal dabartines taisykles, nebūtinosios kelionės į ES yra draudžiamos. Išimtys taikomos kelioms šalims, kurios laikomos saugiomis dėl nedidelio sergamumo lygio.

Diplomatai teigė, kad, vadovaujantis naujosiomis taisyklėmis, į ES bus įleidžiami tie žmonės, kurie galės pateikti įrodymą, kad yra pasiskiepiję reikiamu ES aprobuotų vakcinų dozių kiekiu.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Be to, dviejų savaičių sergamumo lygis, kurį šalis gali registruoti ir vis vien būti žymima „žalia“ spalva, bus padidintas nuo 25 iki 75.

Priemonės neapims nepaskiepytų keliautojų iš daugelio pasaulio šalių, tačiau į keliones, pavyzdžiui, galės leistis Jungtinės Karalystės (JK), kur vakcinacijos kampanija yra itin pažengusi, gyventojai.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта