ES ir JK nesutariant dėl „Brexito“, B. Johnsonas vyks į Briuselį susitikti su U. von der Leyen
Pasaulyje 08 12 2020 504 peržiūros

ES ir JK nesutariant dėl „Brexito“, B. Johnsonas vyks į Briuselį susitikti su U. von der Leyen

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas artimiausiomis dienomis vyks į Briuselį, siekdamas susitarti dėl dvišalių santykių su ES po pereinamojo „Brexito“ laikotarpio, nes paskutinis derybų ratas Londone baigėsi be susitarimo.

Vyriausiasis ES derybininkas Michelis Barnier ir jo kolega iš JK Davidas Frostas pastaruosius 8 mėnesius derėjosi, tačiau sutarimo dėl žvejybos teisių, sąžiningos prekybos ir reguliavimo standartų užtikrinimo mechanizmo taip ir nepavyko pasiekti.

„Derybų pozicijos yra tokios pat, kaip penktadienį. Nepadarėme jokios pastebimo pažangos. Akivaizdu, kad tai turi būtų tęsiama politiniu lygiu. Nors mes nemanome, kad procesas jau užbaigtas, yra didelė tikimybė, kad mums nepavyks pasiekti (susitarimo)“, – teigė aukšto rango JK vyriausybės šaltinis.

Tiesa, kol kas neaišku, ar B. Johnsono vizitas Briuselyje vyks atskirai nuo Europos Vadovų Tarybos (EVT) viršūnių susitikimo, kuris prasideda ketvirtadienį.

Jungtinė Karalystė iš ES išstojo sausio pabaigoje. Tiesa, iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasdienis britų gyvenimas iš esmės nesikeičia.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

JK vis dar priklauso ES bendrajai rinkai ir muitų sąjungai, laikosi ES įstatymų ir moka įmokas į Bendrijos biudžetą.

Vis dėlto, jei nepavyks pasiekti susitarimo dėl tolesnių santykių, įvyks vadinamasis „Brexitas“ be sutarties, sukelsiantis didžiulių ekonominių problemų.


AFP-ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта