ES skelbia sankcijas 40 Baltarusijos pareigūnų, A. Lukašenkos sąraše nėra
Pasaulyje 02 10 2020 644 peržiūros

ES skelbia sankcijas 40 Baltarusijos pareigūnų, A. Lukašenkos sąraše nėra

Europos Sąjunga nuo spalio 2 d. skelbia sankcijas maždaug 40 Baltarusijos pareigūnų, atsakingų už rinkimų klastojimą ir žmogaus teisių pažeidimą. Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis tai pranešė per spaudos konferenciją, skirtą pirmosios ES viršūnių susitikimo dienos rezultatams.

„Mes nusprendėme skelbti sankcijas, kurias suderinome rugpjūtį. Tai reiškia, kad rytoj (penktadienį) raštiška procedūra bus realizuotas juodasis sąrašas, kuriame – apie 40 vardų“, - sakė jis, pažymėdamas, kad Aliaksandro Lukašenkos šiame sąraše kol kas nėra.

Savo ruožtu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pabrėžė, jog ES nesiima sankcijų prieš A. Lukašenką, kadangi tai trukdytų įgyvendinti Briuselio reikalavimą pradėti dialogą su Baltarusijos opozicija tarpininkaujant ESBO ir paleisti politinius kalinius.

ES šalys dar rugpjūtį priėmė politinį sprendimą imtis sankcijų prieš Minską, bet pusantro mėnesio negalėjo suderinti juodojo sąrašo, nes jį blokavo Kipras, kuris reikalavo taikyti ribojamąsias priemones Turkijai už jos veiksmus Viduržemio jūroje. Tad šiame ES viršūnių susitikime Kipras nusileido Briuseliui, gavęs pažadą, kad bus imtasi sankcijų prieš Ankarą, jeigu ji iki metų pabaigos nenutrauks savo provokacijų.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта