ES teisme kaltina „AstraZeneca“ „akivaizdžiu“ sutarties pažeidimu
Pasaulyje 26 05 2021 612 peržiūros

ES teisme kaltina „AstraZeneca“ „akivaizdžiu“ sutarties pažeidimu

Dėl didelių vėlavimų pristatant vakciną Europos Komisija „AstraZeneca“ kompaniją teisme kaltina „akivaizdžiu“ sutarties įsipareigojimų pažeidimu.

Britų ir švedų įmonė „panaudojo ne visus turimus instrumentus“, kad laiku pristatytų vakciną ES, trečiadienį Briuselyje sakė advokatas Rafaelis Jeffarelis, atstovaujantis Europos Komisijai ir šalims narėms.

Vietoj to įmonė „50 mln. dozių nukreipė į trečiąsias šalis“, pabrėžė teisininkas. ES pernai užsisakė iš viso 300 mln. „AsraZeneca“ vakcinos dozių. Tačiau vietoj 120 mln. dozių pirmąjį ketvirtį įmonė pristatė tik 30 mln. Ji tai aiškino pradžioje buvusiomis gamybos problemomis. Tačiau ir antrąjį ketvirtį „AstraZeneca“ pažadėjo tik 70 mln. dozių iš sutartyje numatytų 180 mln.

Vakcinos tiekimo vėlavimai žiemą smarkiai paveikė ES vakcinacijos kampaniją. ES nepasitenkinimą ypač sukėlė tai, įmonė vakcinos kiekių neribojo Didžiajai Britanijai.

Todėl Europos Komisija balandžio pabaigoje kreipėsi į Belgijos teisėsaugą. Ji reikalauja vis dar nepristatytų 200 mln. dozių, kaip tai numatyta iki birželio vidurio galiojančioje sutartyje. Priešingu atveju Komisija ketina reikalauti kompensacijos.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„AstraZeneca“ atmeta ES reikalavimus. Sutartyje esą tik nurodoma, jog įmonė darys viską, kad būtų pasiekti sutarti tikslai.

Advokatas R. Jeffarellis dabar teisme pareiškė, jog „AstraZeneca“ turėjo galimybę mobilizuoti šešias gamybos vietas, kad laiku aprūpintų ES vakcina. Jis paminėjo, kad, pavyzdžiui, praėjusių metų pabaigoje vakcina iš gamyklos Nyderlanduose buvo išvežta ir į Japoniją.


AFP-ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта