EVA: „Pfizer/BioNTech“ vakcina nėra susijusi su mirtimis po skiepo
Pasaulyje 29 01 2021 869 peržiūros

EVA: „Pfizer/BioNTech“ vakcina nėra susijusi su mirtimis po skiepo

„Pfizer/BioNTech“ vakcina nuo COVID-19 nėra susijusi su žmonių mirtimis po skiepo, taip pat neužfiksuota naujų šalutinių poveikių, paskelbė Europos vaistų agentūra (EVA), remdamasi pirmaisiais vakcinacijos metu gautais duomenimis.

EVA teigė patikrinusi mirties atvejus, įskaitant pagyvenusių žmonių mirtį, ir „padariusi išvadą, kad duomenys nerodo sąsajų su „Comirnaty“ („Pfizer/BioNTech“ vakcina), o šie atvejai nekelia nuogąstavimų dėl saugumo“.

Pirmojoje saugumo ataskaitoje nuo gruodžio, kai ES pradėjo skiepijimo nuo COVID-19 kampaniją, Amsterdame įsikūrusi EVA tikino, kad duomenys „atitinka žinomą vakcinos saugumo profilį, taip pat nenustatyta naujų šalutinių poveikių“.

Pranešimai apie pavienes sunkias alergines reakcijas nepakeitė to, kas jau buvo nustatyta apie šį „žinomą šalutinį poveikį“, pridūrė EVA.

„Comirnaty“ nauda COVID-19 prevencijai ir toliau atsveria bet kokias rizikas, todėl vakcinos naudojimo rekomendacijos nėra keičiamos“, – teigia EVA.

ES vaistų kontrolės agentūra iki šiol yra patvirtinusi dvi vakcinas nuo COVID-19, kuriamas „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“. Sprendimas dėl „AstraZeneca“ vakcinos bus skelbiamas vėliau penktadienį.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Keliose šalyse, įskaitant Norvegiją, Daniją, Suomiją, Islandiją ir Švediją, skelbta apie tai, kad „Pfizer/BioNTech“ vakcina paskiepyti žmonės vėliau mirė, tačiau nenustatyta jokių tiesioginių sąsajų tarp mirčių ir vakcinos.

Norvegijoje nustatytos iš viso 33 senyvo amžiaus žmonių mirtys po to, kai jie paskiepyti pirmąja „Pfizer/BioNTech“ vakcinos doze.

Norvegijos tarnybos teigė nenustačiusios sąsajų tarp mirčių ir vakcinos, tačiau rekomendavo gydytojams įvertinti pažeidžiamiausių gyventojų sveikatą prieš skiepijant juos.


AFP-ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта