F. Jankevičius apie situaciją Santaros klinikose: užimta virš 70 proc. reanimacijos lovų, auga užsikrėtusių medikų ir vaikų skaičius
Lietuva ir Baltijos šalys 28 01 2022 766 peržiūros

F. Jankevičius apie situaciją Santaros klinikose: užimta virš 70 proc. reanimacijos lovų, auga užsikrėtusių medikų ir vaikų skaičius

Santaros klinikų generalinis direktorius profesorius Feliksas Jankevičius teigia, kad, plintant omikron atmainai, Vilniaus regione hospitalizacijų skaičius padidėjo nežymiai. Visgi F. Jankevičius akcentuoja, kad Santaros klinikose padėtis kiek blogesnė: užimta virš 70 procentų reanimacijos lovų bei fiksuojama vis daugiau užkrėtimų tarp vaikų ir medikų.

„Sparčiai augant užsikrėtusių koronavirusu žmonių skaičiui, hospitalizacijų skaičius padidėjo tik nežymiai, ir Vilniaus regione mes turime vis dar 40 procentų laisvų aktyvaus gydymo lovų ir 40 procentų laisvų COVID-19 reanimacijos lovų“, – penktadienį teigė F. Jankevičius.

„Santaros klinikose situacija šiek tiek blogesnė. Jau šiandien užimta beveik 85 procentai aktyvaus gydymo lovų ir virš 70 procentų reanimacijos lovų“, – pridūrė Santaros klinikų generalinis direktorius.

Anot F. Jankevičiaus, kelia nerimą ir išaugęs sunkiai koronavirusu sergančių vaikų skaičius.

„Kelia nerimą tai, kad auga užsikrėtusių ir hospitalizuotų vaikų skaičius. Šiuo metu turime Santaros klinikose jau 17 vaikų ir trijų iš jų būklė pakankamai sudėtinga, jie gydosi reanimacijos skyriuje“, – teigė F. Jankevičius, kartu pridurdamas, kad pastebima daugiau užkrėtimų ir tarp gydymo įstaigų darbuotojų.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Taip pat auga pakankamai sparčiai užsikrėtusių medikų, darbuotojų skaičius. Šiuo metu virš 212 darbuotojų užsikrėtę koronavirusu ir nedirba. Tai nėra labai didelis procentas ir kol kas tai labai smarkiai nepaveikia Santaros klinikų veiklos, bet, jei augs toliau darbuotojų užsikrėtimas ir negalinčių dirbti darbuotojų skaičius, tuomet turėsime pasitelkti ir pagalbinius darbuotojus iš kitų įstaigų“, – teigė Santaros klinikų generalinis direktorius.

ELTA primena, kad praėjusią parą, ketvirtadienį, Lietuvoje patvirtinti 11 365 nauji koronaviruso (COVID-19) atvejai, mirė 12 žmonių, penktadienį pranešė Statistikos departamentas. Bet kuria skiepo doze paskiepyti 7105 asmenys.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 651 293 žmonės (iš jų laboratoriškai patvirtintų: 644 652).


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта