F. Kirkorovas Vilniaus apygardos administracinio teismo prašo panaikinti draudimą atvykti į Lietuvą
Lietuva ir Baltijos šalys 17 02 2021 649 peržiūros

F. Kirkorovas Vilniaus apygardos administracinio teismo prašo panaikinti draudimą atvykti į Lietuvą

Rusijos dainininkas Filipas Kirkorovas Vilniaus apygardos administraciniam teismui pateikė skundą dėl Migracijos departamento sprendimo penkerius metus uždrausti jam lankytis Lietuvoje.

„Skundas yra gautas vasario 15 d. ir bus sprendžiamas klausimas dėl skundo priėmimo“, – Eltai teigė Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovas spaudai Audris Kutrevičius.

ELTA primena, kad Migracijos departamentas, Užsienio reikalų ministerijos prašymu, penkeriems metams įtraukė Rusijos atlikėją F. Kirkorovą į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje. Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą įsigaliojo nuo sausio 19 d.

Sankcijų propaganda skleidžiantiems Rusijos atlikėjams klausimas buvo iškeltas paaiškėjus, jog bendrovėms, ketinusioms surengti F. Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus, buvo skirtos subsidijos už neįvykusius ar perkeltus renginius. Reaguodama į šią informaciją Užsienio reikalų ministerija Migracijos departamentui perdavė teikimą, kuriuo prašoma F. Kirkorovą įtraukti į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio pasirašytame teikime Migracijos departamentui buvo rašoma, kad žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта