Fado – UNESCO kultūros paveldo sąraše
Kultūros ir sporto renginiai 30 11 2011 627 peržiūros

Fado – UNESCO kultūros paveldo sąraše

Portugalų tradicinė muzika – Fado – įtraukta į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą. Nuo šiol tai - viso pasaulio dalis.:::Balyje posėdžiavęs Jungtinių Tautų organizacijos UNESCO ekspertų komitetas paskelbė naujieną.
Tradicinė portugalų daina Fado – nematerialaus kultūrinio paveldo sąraše. Pasak fado kandidatūrą pateikusios mokslinės komisijos prezidento, didžiojo nerimo metas baigėsi. Šešerius metus buvo ruošiamasi ir laukiama, kada fado bus pripažintas ne tik Portugalijos, bet ir viso pasaulio dalimi.
Fado seniai yra pasaulio paveldas, juk tai dainos apie gyvenimą. Fado muzika portugalams – tai jų identiteto dalis. Išvertus iš portugalų kalbos, fado reiškia lemtį. Fado – daina apie nelaimingą meilę, mirtį, neviltį. Lyriškus, melancholiškus kūrinius dažniausiai atlieka moteris, pritariant klasikinei ir portugališkajai gitarai.
Fado neišmoksi mokykloje ar konservatorijoje – tai sielos muzika, perduodama ateinančioms kartoms. Iki šiol neaišku, iš kur kilo šios dainos.
Manoma, kad tai namų pasiilgusių jūreivių, vergų iš Afrikos ir senovės maurų dainų mišinys.
 
LTV „Panorama“
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта