Festivalyje pristatytas „YouTube“ sukurtas filmas
Kultūros ir sporto renginiai 30 01 2011 791 peržiūros

Festivalyje pristatytas „YouTube“ sukurtas filmas

„Sundance“ kino festivalyje JAV pristatytas filmas, kurį kūrė didžiulė interneto portalo „YouTube“ bendruomenė, praneša BBC.:::„Oskaro“ laimėtojo brito Kevino Macdonaldo režisuotoje juostoje „Gyvenimas per dieną“ („Life in a Day“) pasakojama apie vieną dieną Žemėje, o ją kūrė tūkstančiai eilinių žmonių visame pasaulyje.
„YouTube“ norėjo sukurti kažką penkta jam jų gimtadieniui pažymėti. O man iš tikrųjų patiko toks sumanymas. Tai atrodė labai naujoviška ir neįprasta. Mes turėjome naudoti technologiją, kuri iki šiol kuriant filmus nebuvo prieinama. Be to, tai buvo idėja, aprėpianti visą pasaulį“, – pasakojo filmo režisierius.
„YouTube“ naudotojų buvo paprašyta užfiksuoti, ką jie patyrė 2010 metų liepos 24 dieną. Po to K. Macdonaldas tiesiogine šio žodžio prasme buvo tiesiog užverstas medžiaga. Iš viso gauta 450 tūkst. valandų trukmės įrašų, kurie atkeliavo iš 192 šalių.
„Turėjome didelę tyrėjų komanda, kuri peržiūrėjo įrašus. Visus juos įvertino balais nuo 1 iki 5. Be to, turėjome specialų 6 balų vertinimą tiems, kurie buvo tokie blogi, kad pasirodė geri. Aš pats peržiūrėjau tik daugiau kaip 4 balais įvertintus įrašus“, – kalbėjo režisierius. Filmo kūrėjai džiaugiasi, kad filmavimui pasirinka diena sutapo su mėnulio pilnatimi. „Tai buvo nuostabi vieta pardėti. Kai žiūri dokumentinį filmą, matai mėnulį, filmuotą Armėnijoje, Malavyje, Venesueloje ir Balyje.
Esmė tokia: kad ir kokie skirtingi esame, mus vienija tas pats mėnulis“, – pažymėjo K. Macdonaldas. Filme nėra pasakotojo, juostoje tiesiog rodomi vaizdo klipai, fiksuojantys bėgančią dieną – mama krūtimi maitina kūdikį, mokykloje Peru nuskamba skambutis, Dubajuje valgo darbininkas. Kaip „YouTube“ prasiskverbė į atokiausias Žemės vietas? „Į besivystančio pasaulio šalis nusiuntėme beveik 500 kamerų“, – aiškina K. Macdonaldas.
„Vienas dalykas, kurį dabar daryčiau kitaip, tai siųsčiau mažiau kamerų, o vietoj jų rinkčiausi kokį kvalifikuotą žmogų, galintį padėti žmonėms jomis naudoti“, – sako režisierius. Tačiau „Gyvenimas per dieną“ žavi savo paprastumu ir nekaltumu. Žiūrovas vos per kelias sekundes gali pravirkti ar nusijuokti. Batus valantis berniukas iš Peru teigia, kad labiausiai pasaulyje jis mėgsta „Wikipedia“, nes ten gali tiek daug sužinoti. Vaikas Japonijoje žiūri televizorių šiukšlių prigrūstame bute. Vėliau jis uždega žvakę prie mirusios mamos nuotraukos, o žiūrovams tampa aišku, kodėl namuose tokia netvarka. „Noriu, kad žmonės, žiūrėdami filmą, leistųsi į jausmų kelionę, juoktųsi ir verktų“, – tvirtina K. Macdonaldas.
 
Lrt.lt
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта