G. Landsbergis: džiugina, kad savanoriškai grįžti į savo kilmės šalis norinčių migrantų skaičius auga
Lietuva ir Baltijos šalys 06 09 2021 769 peržiūros

G. Landsbergis: džiugina, kad savanoriškai grįžti į savo kilmės šalis norinčių migrantų skaičius auga

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis džiaugiasi, kad pastaruoju metu fiksuojamas didėjantis skaičius neteisėtų migrantų, susidominčių galimybe savanoriškai grįžti į savo kilmės šalis. Vis dėlto, ministro teigimu, vis dar nemažai iššūkių kelia bandymas įtikinti Iraką priimti iš Lietuvos deportuojamus irakiečius.

„Mūsų ministerijos atstovas netrukus, praktiškai šiomis dienomis turėtų pradėti dirbti Bagdade, bent jau taip esu informuotas. Problemos yra tokios, kad Bagdade taip paprastai pradėti dirbti neišeina“, – Užsienio reikalų ministerijoje (URM) surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Landsbergis.

Ministro teigimu, norint URM atstovui pradėti dirbti Bagdade, reikalingi įvairūs mokymai ir instrukcijos, todėl, pasak jo, šis procesas užtrunka.

Vis dėlto G. Landsbergis džiaugiasi, kad pastaruoju metu fiksuojamas didėjantis skaičius savanoriškai namo grįžti pageidaujančių neteisėtų migrantų.

„Tai džiugina dėl to, kad tai yra šiandieną praktiškai vienintelė mūsų turima priemonė, kurią Vyriausybė gali naudoti, – įtikinti žmones, pasiūlyti jiems tam tikrus argumentus, kuriais remiantis žmonės pasirinktų grįžti atgal. Tie skaičiai auga, susidomėjimas auga vis labiau, tikimės, kad ta tendencija išsilaikys“, – sakė jis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Ministras taip pat pripažįsta, kad ministerijai vis dar iššūkių kelia bandymas įtikinti Iraką priimti deportuojamus irakiečius.

„Dabar įtikinti Iraką priimti deportuotus žmones kol kas yra iššūkis, nepaisant to, kad Europos Sąjunga ir turi susitarimą su Iraku dėl deportacijos, Irakas tiesiog kitaip vertina tą susitarimą. Dėl to čia yra labai svarbus mūsų Europos partnerių palaikymas“, – pabrėžė G. Landsbergis.

„Kalbame ir palaikome ryšį su komisarais, kurie yra atsakingi už sutarčių priežiūrą su trečiosiomis valstybėmis, būtent, kad jų pagalba būtų galimybė vis dėlto įtikinti Iraką arba kitas valstybes, kad jie priimtų žmones, kurie šiandieną galbūt dar atsisako savanoriškai grįžti“, – pridūrė jis.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта