G. Landsbergis neatmeta, kad dėl mobilizacijos lietuviai bus raginami sugrįžti į šalį
Lietuva ir Baltijos šalys 29 09 2022 448 peržiūros

G. Landsbergis neatmeta, kad dėl mobilizacijos lietuviai bus raginami sugrįžti į šalį

Vakarų valstybėms paraginus mobilizacijos norinčius išvengti piliečius grįžti į kilmės šalis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad ir Lietuvoje šiuo metu vyksta diskusijos dėl kelionių rekomendacijų atnaujinimo.

„Mes esame paskelbę kelionių įspėjimą nuo karo pradžios – vasario mėnesį. Šiomis dienomis peržiūrime, ar nereikia atnaujinti dėl kokių nors priežasčių kelionių rekomendacijų, kol kas tokio iš institucijų ateinančio pasiūlymo neturiu“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministras kartu pridurdamas, kad dėl naujų rekomendacijų yra nuolat derinama su kitomis valstybėmis.

„Mes palaikome nuolat ryšį su parneriais ir tomis valstybėmis, kurios atnaujina savo kelionių rekomendacijas, aiškinamės priežastis, dėl ko jie tai daro. Vertiname savo padėtį, tai nuolatinis procesas“, – nurodė jis.

Paklaustas, dėl kokių konkrečių priežasčių šiuo metu Vakarų šalys atnaujina rekomendacijas, ministras patikino, jog raginimai grįžti skelbiami dėl Kremliaus paskelbtos dalinės mobilizacijos.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Papildomų grėsmių nėra įvardyta, tiesiog dėl mobilizacijos. Tie asmenys, kurie turi teisę išvykti, tiesiog yra paraginami pasinaudoti ta galimybe išvykti“, – teigė jis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš savaitę paskelbė dalinę mobilizaciją. Nuo tada daugelyje šalies vietų tvyro panika, nes vyrai šaukiami kariauti prieš Ukrainą. Dešimtys tūkstančių rusų jau pabėgo į užsienį arba dar ketina tai padaryti – todėl daugelis skrydžių bilietų išpirkti arba jie yra labai brangūs.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта