G. Landsbergis Rygoje aptarė Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo stiprinimą
Lietuva ir Baltijos šalys 12 02 2021 623 peržiūros

G. Landsbergis Rygoje aptarė Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo stiprinimą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, su darbo vizitu lankydamasis Latvijoje, susitiko su Latvijos prezidentu Egiliu Levitu, Seimo pirmininke Inara Murniece ir užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi.

Susitikimų metu buvo kalbama apie COVID-19 pandemijos keliamus iššūkius, regioninį saugumą ir gynybą, energetikos, branduolinės saugos, transporto infrastruktūros klausimus bei kitus regioninės ir tarptautinės dienotvarkės aspektus. G. Landsbergis taip pat kėlė Astravo atominės elektrinės elektros energijos nepirkimo užtikrinimo klausimą.

Vasario 12 dieną minima 100 metų sukaktis, kuomet Latvija de jure pripažino Lietuvos nepriklausomybę.

„Tai - puiki proga įvertinti ne tik tai, kas pasiekta, bet taip pat ir apgalvoti, kaip Lietuva ir Latvija galėtų sustiprinti savo bendradarbiavimą", - teigė ministras G. Landsbergis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Rygoje ministras taip pat apsilankė Latvijos užsienio reikalų ministerijos surengtoje parodoje, skirtoje paminėti Latvijos vyriausybės 1921 metais paskelbtą Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo de jure 100 metų sukaktį.

Tai buvo pirmasis ministro G. Landsbergio vizitas į kaimyninę Latviją pradėjus eiti Lietuvos užsienio reikalų ministro pareigas.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта