G. Landsbergis susitiko su META ir „Google“ atstovais bei EK vicepirmininke
Pasaulyje 19 01 2023 267 peržiūros

G. Landsbergis susitiko su META ir „Google“ atstovais bei EK vicepirmininke

Trečiadienį užsienio reikalų ministras G. Landsbergis Davose dalyvavo susitikimuose su META Globalių santykių prezidentu Nick Clegg, „Google“ EMEA prezidentu Matt Brittin ir Europos Komisijos viceprezidente Vera Jourova. Susitikime su M. Brittin Lietuvos diplomatijos vadovas pakvietė „Google“ skirti dar didesnį dėmesį, stiprinant visuomenių atsparumą dezinformacijai ir kibernetinėms atakoms. Tuo metu su V. Jourova susitarta, kad socialiniai tinklai aktyviau reaguos į Rusijos skleidžiamą propagandą, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„Socialiniai tinklai, ypač „Facebook“, atlieka svarbų vaidmenį telkiant paramą Ukrainai, informuojant visuomenę apie karo eigą, stiprinant atsparumą Rusijos dezinformacijai. „Facebook“ atstovai pažadėjo operatyviai ieškoti sprendimų, kad Lietuvos visuomenės veikėjų ir politiškai aktyvių žmonių paskyros nebūtų blokuojamos dėl nereikšmingų lingvistinių niuansų“, – apibendrindamas susitikimą su META Globalių santykių prezidentu Nick Clegg sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Susitikimo su Google EMEA prezidentu Matt Brittin metu, užsienio reikalų ministras aptarė didžiųjų technologinių bendrovių atsakomybę ir galimybę kovoje su propaganda taikyti pažangiausias technologijas. Lietuvos diplomatijos vadovas pakvietė „Google“ skirti dar didesnį dėmesį, stiprinant visuomenių atsparumą dezinformacijai ir kibernetinėms atakoms.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Sutarėme su Europos Komisijos viceprezidente Vera Jourova, kad „Facebook“ ir kitos socialinės platformos turi ne tik veiksmingiau kovoti su Rusijos propaganda, bet ir sąžiningai laikytis prisiimtų įsipareigojimų bei tarnauti tiesos, o ne melo sklaidai“, – pažymėjo ministras G. Landsbergis.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта