G. Landsbergis: Ukrainoje pradėtas karas Rusijai nesiseka, Ukraina turi realius šansus atsiimti užimtas teritorijas
Pasaulyje 07 09 2022 388 peržiūros

G. Landsbergis: Ukrainoje pradėtas karas Rusijai nesiseka, Ukraina turi realius šansus atsiimti užimtas teritorijas

Rusijai Ukrainoje pradėtas karas nesiseka, teigia su Šiaurės ir Baltijos šalių aštuoneto užsienio reikalų ministrais trečiadienį Kaune susitikęs Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis. Todėl, pasak ministro, Ukraina turi realią galimybę perlaužti frontą ir atsiimti rusų užimtas teritorijas.

„Priartėjome prie tokio laikotarpio, kuris yra ganėtinai įdomus ir netikėtas. Viena vertus, karas Rusijai tikrai nesiseka. Ukraina turi realią galimybę perlaužti frontą, toliau stumti okupantų kariuomenę ir palaipsniui atsiimti (užimtas teritorijas – ELTA).  Mes turime labai nemažai pagrindo optimistiškai žiūrėti į ateitį“, – po užsienio reikalų ministrų susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Landsbergis.

Dėl to, pasak jo, Kaune vykusiame užsienio reikalų ministrų susitikime buvo diskutuota apie reikiamybę toliau tęsti karinę paramą Ukrainai ir poreikį raginti tai daryti kitus. G. Landsbergis pažymi, kad susitikimo metu buvo skirtas dėmesys sankcijoms Rusijai.

„Diskutavome apie tai, kad matome galimybę toliau siūlyti įvairius spragų uždarymus Europos Sąjungoje, ieškoti būdų, kaip jau septyni įvesti sankcijų paketai būtų dar efektyviau pritaikyti“, – akcentavo jis.

Visgi G. Landsbergis atkreipė dėmesį, kad paraleliai su Ukrainoje vykstančiu karu vyksta ir Rusijos ir Vakarų naratyvų karas, kurį, pasak jo, Europai būtina laimėti.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Mes aiškiai matome, kad Rusija šį laikotarpį, nepaisant to, kad jį pralaimi, gali išnaudoti parodydama, kad neva kitiems yra dar sunkiau negu jai. Dėl to mums tikrai reikia ir padėti laimėti karą Ukrainai, bet laimėti ir naratyvo karą, kuris yra ne ką mažiau svarbus tiek patiems ukrainiečiams, bet tiek ir žmonėms mūsų valstybėse Europos Sąjungoje ir Europos platesniame kontinente“, – akcentavo G. Landsbergis.

Rugsėjo 6-7 dienomis Kaune vyksta Šiaurės ir Baltijos šalių aštuoneto (angl. Nordic-Baltic Eight, NB8) užsienio reikalų ministrų susitikimas, kurio metu ministrai aptars regioninio saugumo stiprinimo, Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą bei paramos šiai šaliai klausimus, diskutuos apie energetinį saugumą regione bei globalių ekonominių iššūkių poveikį šio regiono šalims, aptars glaudesnio bendradarbiavimo perspektyvas su Indijos ir Ramiojo vandenyno regiono demokratinėmis šalimis, pasirengimą artėjančiai Jungtinių Tautų Generalinei Asamblėjai bei kitus regionui aktualius klausimus.

Šiaurės ir Baltijos šalių aštuonetas (NB8) – neformalus ir neinstitucionalizuotas penkių Šiaurės ir trijų Baltijos valstybių – Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos – bendradarbiavimo formatas. NB8 šalys rotacijos būdu kiekvienais metais koordinuoja NB8 veiklą, rengia ir globoja tais metais vyksiančius susitikimus. 2022 metais NB8 bendradarbiavimą koordinuoja Lietuva.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта