G. Nausėda: šių dienų karo Ukrainoje kontekste Europos tautoms kaip niekad būtinas solidarumas
Lietuva ir Baltijos šalys 30 05 2023 324 peržiūros

G. Nausėda: šių dienų karo Ukrainoje kontekste Europos tautoms kaip niekad būtinas solidarumas

Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Lietuvoje viešinčiu Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu antradienį dalyvavo Valdovų rūmuose vykstančiame simpoziume „Lietuva ir Vokietija Europoje: žvilgsnis iš 700 metų perspektyvos“, informavo Prezidentūra.

Pranešama, kad abiejų šalių vadovai į simpoziumą atvyko iš Vilniaus universiteto bibliotekos, kur apžiūrėjo Vokietijos dovaną Vilniaus 700 metų jubiliejui – eksponuoti atvežtą autentišką Gedimino epochos dokumentą, kuriame surašyti 1323 m. gegužės 26-ąja diena datuojami trys šio Lietuvos valdovo laiškai.

Prezidento Gitano Nausėdos teigimu, prasminga priminti, kad Europa ilgus amžius baigėsi sulig rytine Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės riba. Deja, tačiau, prezideto žodžiais, tragiški pastarųjų metų įvykiai, visų pirma Rusijos karas prieš Ukrainą, vėl išryškina esmines skirtis.

„Šiandien Europos tautoms vėl kaip niekad būtinas solidarumas. Kiekvienas Lietuvos žmogus visa širdimi stoja už Ukrainos laisvę, nes tai yra mūsų visų kova už laisvę ir demokratiją“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad valstybės, būdamos kartu, tampa ir atsparesnės, ir stipresnės. Todėl, pasak šalies vadovo, glaudūs Lietuvos ir Vokietijos tarpusavio ryšiai – politiniai, ekonominiai, socialiniai, kultūriniai – yra ypatingai svarbūs.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su į Lietuvą atvykusiu Vokietijos Prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu. Lietuvos ir Vokietijos vadovai aptarė dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje, Rusijos vykdomą karą Ukrainoje, paramos Ukrainai klausimus ir pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks šių metų liepos 11–12 dienomis.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта