G. Nausėda ir G. Landsbergis griežtai įvertino A. Navalno sulaikymą: negalima to toleruoti
Pasaulyje 18 01 2021 537 peržiūros

G. Nausėda ir G. Landsbergis griežtai įvertino A. Navalno sulaikymą: negalima to toleruoti

Už Lietuvos užsienio politiką atsakingi asmenys griežtai įvertino tai, kad tik sugrįžęs į Rusiją garsus Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas buvo sulaikytas. Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tai dar vienas įrodymas, jog Rusijoje sistemingai pažeidžiamos žmogaus laisvės ir demokratinės vertybės. Todėl, pažymi jis, Vakarų demokratinės valstybės tiesiog negali to toleruoti.

„Rusijos opozicijos lyderio A. Navalno areštas jam tik sugrįžus namo yra pasibaisėtinas ir dar vienas įrodymas, kad Kremlius sistemingai piktnaudžiauja žmogaus teisėmis ir demokratinėmis laisvėmis. Vakarų demokratijos to negali toleruoti“, – tviteryje sekmadienį rašė prezidentas.

Netrukus po A. Navalno sulaikymo Šeremetjevo oro uoste sureagavo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Jis išsakė bendrą Baltijos valstybių poziciją.

„A. Navalno sulaikymas yra nepriimtinas. Reikalaujame, kad jis nedelsiant būtų paleistas. ES turėtų veikti greitai ir jei jis nebus paleistas, mums reikės svarstyti ribojamųjų priemonių įvedimą“, – tviteryje pažymėjo G. Landsbergis.  

Aleksejus Navalnas sekmadienį sulaikytas Šeremetjevo oro uoste šalia Maskvos.

Kremliaus kritikas A. Navalnas sulaikytas netrukus po nusileidimo, kai praėjo pasų kontrolę. Jis atskrido iš Vokietijos, kur nuo rugpjūčio buvo gydomas dėl apnuodijimo.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

A. Navalno atstovė Kira Jarmiš patvirtino, kad jis buvo sulaikytas.

Rusijos kalėjimų tarnyba FSIN taip pat patvirtino sulaikiusi A. Navalną.

Iš pradžių lėktuvas su opozicionieriumi turėjo leistis Vnukovo oro uoste, kur susirinko jo šalininkai ir žiniasklaida, bet paskutinę minutę buvo nukreiptas į didesnį tarptautinį Rusijos sostinės oro uostą.


ELTA 

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта