G. Nausėda KAM ir VRM vadovams skirs ypatingą dėmesį
Lietuva ir Baltijos šalys 10 07 2019 689 peržiūros

G. Nausėda KAM ir VRM vadovams skirs ypatingą dėmesį

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Krašto apsaugos (KAM) ir Vidaus reikalų ministerijų (VRM) vadovams taikys aukštus kriterijus ir skirs ypatingą dėmesį. Esą tai yra vienos svarbiausių šalies ministerijų, tad su jomis „ekspermentuoti“ neleis.

Pasak G. Nausėdos, neatmestinas variantas, kad svarbiausioms ministerijoms liks vadovauti dabartiniai ministrai.

„Galimi variantai, kad kertinėms mūsų misterijoms vadovaus tie patys žmonės. Tokios ministerijos kaip KAM, VRM yra susijusios ne tik su tais darbais, kuriuos būtina įgyvendinti tęstiniu, nuosekliu principu, bet ir susijusios su užsienio partnerių pasitikėjimu, su mūsų įvaizdžiu pasaulyje ir šitoje vietoje neleisiu eksperimentuoti, improvizuoti“, – trečiadienį žurnalistams sakė išrinktasis prezidentas.

Kalbant apie KAM, jo teigimu, dabartinis ministras Raimundas Karoblis yra dirbantis gerai, tad nematytų rimtų priežasčių šiam darbo netęsti.

„Ponas Karoblis užsirekomendavo kaip gerai dirbantis savo darbą, gerai susipažinęs su tarptautinių organizacijų vidine virtuve, turintis gerus kontaktus, turintis aiškią viziją ir, tiesą sakant, kai kuriais klausimais man yra tekę šiek tiek padirbėti (...). Matau profesionalų žmogų, dirbantį ne iš politinių paskatų, o dirbantį vertybiniu pagrindu. Nematau rimtų argumentų, kodėl negalėtų dirbti toliau“, – sakė G. Nausėda.

VRM vadovo pozicijai išrinktasis prezidentas taip pat teigė skiriąs didelį dėmesį, tiesa, atsakydamas į žurnalistų klausimą nepaminėjo, kad Eimutis Misiūnas galėtų likti savo poste.

„Nebūtinai sakau, kad tik Jonas Petraitis ar Petras Antanaitis gali dirbti ministro pareigose. Noriu pasakyti, kad šios ministerijos vadovo paieškai skirsiu ypatingą dėmesį“, – tikino jis.

G. Nausėda taip pat patikino, kad iš anksto teigti, jog keisis Žemės ūkio ir Susisiekimo ministerijų vadovų nereikėtų, nors pridėjo vis dar turintis abejonių dėl Giedriaus Surplio.

Kaip jau buvo skelbta, pagal koalicijos sutartį, pasirašytą praėjusią savaitę, KAM valdymo sritis atiteko Tvarkos ir teisingumo partijai, VRM ir Susisiekimo ministerijų – Lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai, o Žemės ūkio – Socialdemokratų darbo partijai.

ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта