G. Nausėda kreipėsi į Lietuvos senjorus
Lietuva ir Baltijos šalys 08 04 2021 763 peržiūros

G. Nausėda kreipėsi į Lietuvos senjorus

Prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į Lietuvos senjorus, ragindamas juos kuo aktyviau skiepytis nuo COVID-19. Šalies vadovo teigimu, nors valstybę pasiekia jau pakankami kiekiai vakcinų, Lietuva vis dar atsilieka skiepijant būtent vyresnio amžiaus žmones.

G. Nausėda teigia galintis iš savo patirties pasakyti, kad skiepai nuo COVID-19 ne tik apsaugo nuo ligos, tačiau suteikia ir saugumo jausmą.

„Todėl sulaukęs savo eilės nedvejodamas pasiskiepijau vakcina „AstraZeneca“. Iš savo patirties galiu pasakyti – vakcina ne tik apsaugo nuo viruso, bet ir padeda jaustis saugiau. Todėl raginu visus – atėjus Jūsų eilei būtinai nueikite ir pasiskiepykite. Dėl savęs, dėl savo artimųjų, dėl mūsų Lietuvos. Dėl to, kad galėtumėte paglostyti galvą anūkams, ramiai išleisti vaikus į mokyklą ar nueiti į seniai nelankytą parodą“, – sako prezidentas G. Nausėda, pabrėždamas, kad kolektyviniam imunitetui sukurti jau esama pakankamai vakcinų.  

„Šiandien turime pakankamai vakcinų ir kiekvieną ateinančią savaitę jų bus tik daugiau. Labai svarbu pasinaudoti šia galimybe ir kaip galima greičiau sukurti visuomenės imunitetą. Žengiame į masinio skiepijimo etapą ir vis daugiau žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus, gali gauti skiepą nuo viruso“, – sakė prezidentas.

Visgi, G. Nausėdos teigimu, ne viskas vakcinuojant šalies gyventojus klostosi sklandžiai. Šalies vadovas akcentuoja, kad būtent senjorų skiepijimo tempai kelia susirūpinimą.

„Deja, kol kas Lietuva smarkiai atsilieka nuo sparčiausiai senjorus skiepijančių Europos valstybių“, – teigė prezidentas, kartu ragindamas garbingo amžiaus žmones vakcinuotis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Kreipiuosi į Jus, senjorai, ateikite ir pasiskiepykite. Jeigu trūksta informacijos – skambinkite savo šeimos gydytojui. Leiskite anūkams džiaugtis Jūsų išmintimi ir skleidžiama šviesa, suteikite progą savo vaikams nedrebėti dėl Jūsų gyvybės“, – sakė prezidentas, kartu žinutę pasiųsdamas ir senjorų vaikams.

 „Kreipiuosi į kiekvieną – paragink savo tėvus ir senelius skiepytis. Jei reikia padrąsinimo – padrąsink. Jei reikia pagalbos – palydėk. Nes iš šio labirinto yra tik vienas kelias ir šiandien mes turime jį rinktis“, – teigė prezidentas.

„Nepamirškime, kam ši liga pavojingiausia, – tai mūsų tėvai ir seneliai, dėdės ir tetos. Visi vyresnio amžiaus žmonės. Vis daugiau mūsų išgyvena artimųjų netekties dėl koronaviruso skausmą“, – apibendrino G. Nausėda.  


ELTA 

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта