G. Nausėda kreipėsi į Ukrainos parlamentą: Lietuva jus visada rems europinės integracijos kelyje
Lietuva ir Baltijos šalys 19 03 2021 1109 peržiūros

G. Nausėda kreipėsi į Ukrainos parlamentą: Lietuva jus visada rems europinės integracijos kelyje

Ukrainos vieta yra Europoje ir Lietuva visada padės integracijoje į Europos Sąjungą ir NATO, penktadienį kreipdamasis į Ukrainos parlamentą teigė Gitanas Nausėda. Po susitikimo su Aukščiausiosios Rados pirmininku Dmytro Razumkovu kreipdamasis į šios šalies parlamentą, Lietuvos prezidentas taip pat paskatino nepirkti Astrave pagamintos elektros energijos.

„Neabejojame, kad stiprios Ukrainos vieta – stiprioje Europoje. Nuoširdžiai džiaugiamės dėl Ukrainos civilizacinio pasirinkimo siekti europinės ir euroatlantinės integracijos, įtvirtinto šalies konstitucijoje“,– kreipdamasis į Radą sakė G. Nausėda.

Jis taip pat akcentavo, kad Lietuva gali padėti Ukrainai reformų ir europinės integracijos kelyje, ir pabrėžė mūsų valstybės patirtį šiame procese.

„Lietuva Jus visada rems kelyje į Europos Sąjungą ir NATO. Geriau nei kas kitas žinome, kad Jūsų laukia sudėtingi išbandymai, ir esame pasirengę pasidalyti patirtimi“,– kalbėjo prezidentas.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad palaiko sankcijų Rusijai būtinybę, kol šios valstybės kariai nepasitrauks iš okupuotų Ukrainos teritorijų.

„Nedviprasmiškai raginame Rusiją ir jos remiamas grupuotes nedelsiant įgyvendinti Minsko susitarimų reikalavimus. Rusijai taikomos sankcijos privalo tęstis tol, kol ji nepasitrauks iš neteisėtai užimtų Ukrainos teritorijų“,– teigė G. Nausėda.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Prezidentas Ukrainos parlamentarams taip pat priminė apie Astravo atominės elektrinės grėsmę.

„Elektrinės statytoja, Rusija, ne tik rizikuoja regiono šalių gyventojų sveikata, bet ir siekia išnaudoti atominės elektrinės projektą savo įtakos plėtrai“,– kalbėjo G. Nausėda, paskatindamas Ukrainos parlamentarus palaikyti Lietuvos poziciją ir nepirkti šioje elektrinėje pagaminamos elektros.

„Todėl šiandien noriu viešai paprašyti Ukrainos valdžios ir jos žmonių palaikyti Baltijos šalių poziciją dėl Baltarusijos atominės elektrinės ir nepirkti Astrave pagamintos elektros energijos“,– Ukrainos parlamentarus paragino Lietuvos prezidentas.

G. Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė kovo 17–19 dienomis su oficialiu lankosi Ukrainoje. Ketvirtadienį jis susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Pirmasis šių metų vizitas į Ukrainą buvo planuojamas dar praėjusiais metais, tačiau dėl pandemijos tada buvo atšauktas.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта