G. Nausėda: labai geras ženklas, kad EK pirmininkė pritaria Šengeno vizų neišdavimo rusams idėją
Lietuva ir Baltijos šalys 01 09 2022 580 peržiūros

G. Nausėda: labai geras ženklas, kad EK pirmininkė pritaria Šengeno vizų neišdavimo rusams idėją

Prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina, kad Europos Komisijos (EK) prezidentė Ursula von der Leyen palaiko Šengeno vizų neišdavimo Rusijos piliečiams iniciatyvą, o tai, šalies vadovo teigimu, yra labai geras ženklas.

„Būdamas Kopenhagoje turėjau galimybę trumpai apsikeisti nuomonėmis su Europos Komisijos prezidente, ji yra mūsų pusėje, o tai yra labai geras ženklas. (...) Europos komisijos parama yra nepaprastai svarbi“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė G. Nausėda.

Prezidentas pabrėžė, kad Rusijos vykdomos karinės agresijos pasekmes turi pajusti ne tik Kremliaus oligarchai, tačiau ir platesnė visuomenės dalis.

„Puikiai suprantu, kad yra skeptiškai nusiteikusių valstybių dėl labai aiškiai suprantamų priežasčių, nenorinčių atsisakyti šios galimybės uždirbti pinigus, bet tai yra trumparegiškas požiūris uždirbinėti pinigus iš agresorių valstybės, kurioje agresiją palaiko nemaža dalis visuomenės. Turi būti tam tikros pasekmės, kurias turi jausti ne tik 5 ar 7 oligarchai ar dar vienas kitas Kremliaus klikos narys, bet ir platesnė visuomenės dalis, kad jie suprastų, ką jie daro ir vieną kartą atsikvošėtų", – teigė šalies vadovas.

Be to, kilus klausimui, ar sprendimas dėl Šengeno vizų išdavimo Rusijos piliečiams nutraukimo nepažeistų Šengeno nuostatų, G. Nausėda pažymėjo, kad nėra nepakeičiamų taisyklių.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Visos taisyklės yra sukuriamos, keičiamos ir lygiai taip pat ir Šengeno taisyklės gali būti keičiamos“, – kalbėjo šalies vadovas.

Šiomis dienomis Prahoje vyksta Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas, kuriame svarstomas pasiūlymas nebeišduoti turistinių vizų Rusijos piliečiams. Šiai iniciatyvai pritaria Čekija, Lenkija, Suomija, Estija, Latvija, Lietuva, Danija, o prieš draudimą išduoti vizas rusams stoja Prancūzija, Vokietija, Graikija ir Kipras.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта