G. Nausėda Lenkijos prezidentą paragino ieškoti kompromiso su visuomene abortų klausimu
Pasaulyje 17 11 2020 657 peržiūros

G. Nausėda Lenkijos prezidentą paragino ieškoti kompromiso su visuomene abortų klausimu

Prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į Lenkijoje besitęsiančius protestus dėl abortų draudimų, akcentuoja labai aiškiai pasisakantis už žmogaus teisių principus. Šalies vadovas ragina Lenkijos prezidentą Andrzejų Duda šiuo jautriu klausimu ieškoti dialogo su visuomene, siekti rasti kompromisą. Visgi G. Nausėda atkreipia dėmesį, kad normalu, jog skirtingose Europos Sąjungos valstybėse abortų bei kitais aktualiais klausimais yra taikomos skirtingos praktikos tol, kol jos neprieštarauja tose šalyse galiojančios Konstitucijos principams.

„Šitą klausimą aptarėme tete-a–tete susitikimo metu. Labai aiškiai pasakiau, kad žmogaus teisių principas, teisės viršenybės principas yra tai, kas mus visus jungia Europos Sąjungoje. Kažkada Europos Sąjunga buvo sukurta kaip ekonominė bendrija, šiandieną tai vis labiau tampa ir politine žmogaus teisių, pagaliau vakarietiškos kultūros įgyvendinimo bendrija, kuri gali tapti pavyzdžiu ir visam kitam pasauliui“, – Prezidentūroje surengtoje Lenkijos ir Lietuvos prezidentų spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Šalies vadovas teigė, kad „Lietuva besąlygiškai ir neabejotinai pasisako už žmogaus teisių įgyvendinimą, tačiau tai nereiškia, kad skirtingos šalys negali turėti tam tikrų skirtingų reguliavimo praktikų įvairiose gyvenimo srityse, jeigu jos neprieštarauja tose šalyse galiojančiai Konstitucijai ir bendriesiems Europos Sąjungos principams“.

G. Nusėda taip pat akcentavo, kad šiandien negalima neigti, kad tiek abortų, tiek ir kitų klausimų reguliavimas skirtingose Europos Sąjungos valstybėse yra skirtingas.

„Lietuva konkrečiai taiko gerokai liberalesnę abortų praktiką, tuo tarpu Lenkijoje abortai yra susieti su tam tikromis sąlygomis“, – atkreipė dėmesį jis.

Pastaruoju metu Lenkijoje vykstančius protestus G. Nausėda įvardino kaip mėginimą rasti kompromisą tarp valdžios ir visuomenės.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Kartais tos kompromiso paieškos, kaip jūs sakote, tampa protestais. Jeigu tai tampa protestais gatvėse, be abejo, reikia ieškoti visų būdų kaip teisiniu ir dialogo būdu sureguliuoti klausimą taip, kad tų protestų nebūtų“, – teigė prezidentas.

„Lenkijos Respublikos Konstitucinio Teismo sprendimas patikslino tam tikrus dalykus abortų reguliavimo klausimu ir nemaža dalimi tai paskatino šitą diskusiją, kaip aš sakau, diskusiją, kuri vyksta gatvėse, o ne kabinetuose“, – taip pat pridūrė jis.

G. Nausėda spaudos konferencijos metu taip pat akcentavo, kad, jo žiniomis, Lenkijos prezidentas yra pateikęs tam tikrus įstatymo pakeitimus, kuriais ieškoma kompromiso,

„Tai yra tai, ką mes sveikiname: ieškoti kompromiso tuomet, kuomet tam tikri dalykai netenkina pakankamai didelės visuomenės dalies. Taip stengiamės spręsti problemas čia, Lietuvoje, ir neabejoju, kad visos Europos Sąjungos valstybės, paisydamos savo vietinių tradicijų ir vietinių skirtumų visgi stengsis eiti šiuo dialogo ir sprendimų paieškos keliu“, – atkreipė dėmesį šalies vadovas.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта