G. Nausėda: Lietuva remia pastangas siekti demokratijos Baltarusijoje
Lietuva ir Baltijos šalys 25 03 2021 447 peržiūros

G. Nausėda: Lietuva remia pastangas siekti demokratijos Baltarusijoje

Baltarusijos pilietinei visuomenei minint Baltarusijos nepriklausomybės dieną, prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Lietuvoje apsistojusia Baltarusijos pilietinės visuomenės lydere Sviatlana Cichanouskaja.

Solidarumą ir paramą baltarusių tautai ir pilietinei visuomenei rodantį susitikimą šalies vadovas pradėjo sveikinimu ir išreiškė viltį, kad greitai išauš diena, kuomet šią datą Baltarusijos žmonės galės paminėti oficialiai su teisėtai išrinktais laisvos ir demokratiškos valstybės valdžios atstovais.

Pokalbyje aptarta padėtis Baltarusijoje, Koordinacinės tarybos planai ir naujų sankcijų režimui įvedimas.

Prezidentas patikino, kad Lietuva kartu su Europos Sąjungos valstybėmis ir toliau sieks, kad režimas paleistų į laisvę sulaikytus politinius kalinius, nutrauktų represijas ir surengtų demokratiškus rinkimus. Politinių kalinių išlaisvinimas yra svarbiausias Vakarų valstybių prioritetas, kurį aktyviai siekiama įgyvendinti pasitelkiant sankcijas prieš režimą ir jo šalininkus.

„Baltarusių tauta pabudo ir nori kovoti už laisvą gyvenimą demokratinėje šalyje, o mes tvirtai remiame šį siekį", - sakė Lietuvos vadovas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Lietuva, Latvija ir Estija parengė naują nacionalinių ir regioninių sankcijų prieš Baltarusijos režimo atstovus paketą. Ketvirtadienį paskelbtas dar 118 režimo rėmėjų, kuriems taikomos nacionalinės sankcijos, sąrašas.

Pokalbio pabaigoje G. Nausėda dar kartą išreiškė paramą Baltarusijos pilietinei visuomenei, S. Cichanouskajos įkurtos Koordinacinės tarybos veiklai ir teigė, kad Lietuva ir toliau prisidės prie šios tarybos ir situacijos Baltarusijoje žinomumo didinimo tarptautiniu mastu.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта