G. Nausėda su Lenkijos prezidentu aptarė regiono saugumo ir paramos Ukrainai klausimus
Lietuva ir Baltijos šalys 14 10 2022 611 peržiūros

G. Nausėda su Lenkijos prezidentu aptarė regiono saugumo ir paramos Ukrainai klausimus

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį telefonu kalbėjosi su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda. Lietuvos ir Lenkijos vadovai aptarė situaciją Rusijos kare prieš Ukrainą, sankcijų stiprinimo poreikį Rusijai ir Baltarusijai, paramą Ukrainai.  

Prezidentūros pranešime teigiama, kad prezidentas pokalbyje pabrėžė, jog glaudus Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas yra itin svarbus regiono saugumui. Pasak šalies vadovo, nuoseklus Lietuvos ir Lenkijos išlaidų gynybai didinimas turės teigiamą poveikį regiono gynybiniams pajėgumams, taip pat tai yra stipri žinutė sąjungininkams apie mūsų rimtą požiūrį į saugumą ir gynybą.

„Vieningas Lietuvos ir Lenkijos balsas Rusijos karo Ukrainoje kontekste – didžiulė mūsų stiprybė. Veikdami kartu galime tiek ženkliai gerinti regiono gynybinius pajėgumus, tiek efektyviau padėti Ukrainai atremiant Rusijos karinę agresiją“, – teigė šalies vadovas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Lietuvos prezidentas su Lenkijos vadovu aptarė būtinybę telkti Vakarų paramą Ukrainai, griežtinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai. Lietuvos vadovas pabrėžė, kad, Baltarusijai vis aktyviau įsitraukiant į Rusijos karinę agresiją Ukrainoje, būtina ją vertinti kaip visavertę konflikto dalyvę – išplėsti taikomas sankcijas ir svarstyti atsakomybės klausimus, rašoma pranešime.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта