G. Nausėda susitiko su koalicijos lyderiais: pasakė, kurie ministrai turi tęsti darbą
Lietuva ir Baltijos šalys 19 07 2019 646 peržiūros

G. Nausėda susitiko su koalicijos lyderiais: pasakė, kurie ministrai turi tęsti darbą

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis sako, kad penktadienį Prezidentūroje įvykusio susitikimo su valdančiosios koalicijos lyderiais metu G. Nausėda pareiškė viltį, jog krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, finansų ministras Vilius Šapoka, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius bei ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius turėtų tęsti savo darbą. Tuo metu valdančiosios koalicijos lyderiai teigia, kad susitikimas buvo labai konstruktyvus ir į prezidento rekomendacijas, patikino jie, bus atsižvelgta.

P. Mačiulio teigimu, susitikimo tikslas buvo aptarti politinę situaciją, Vyriausybės formavimo principus, taip pat jo metu, pasak P. Mačiulio, prezidentas valdantiesiems akcentavo, kad renkantis ministrus svarbiausia ne lojalumas partijai, o reputacija bei dalykinis atsakingumas.

„Prezidentui taip pat labai svarbu, kaip patys ministrai ir Vyriausybės programos plane atsispindės galimybės ir priemonės, kurios padės siekti gerovės valstybės“, - po G. Nausėdos susitikimo su valdančiaisiais Prezidentūroje žurnalistams komentavo P. Mačiulis.

Prezidento patarėjas taip pat įvardijo, kad V. Šapoka, R. Karoblis bei V. Sinkevičius, G. Nausėdos nuomone, turėtų likti savo poste.

„Tai yra ministrai, kurių darbas paliko tikrai gerą įspūdį“, - sakė P. Mačiulis, vėliau dar informavęs, kad G. Nausėda tikisi tęsti darbą ir su užsienio reikalų ministru L. Linkevičiumi.

Jo teigimu, G. Nausėda nėra pareiškęs pageidavimo patraukti kažkurį konkretų ministrą iš einamų pareigų, tačiau, pridūrė P. Mačiulis, prezidento klausimų socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui vis daugėja.

„Raudonų kortelių prezidentas nėra parodęs, bet problematikas, kuriose ministerijose jaučiasi sudėtingiausios situacijos, tikrai palietė“, - sakė P. Mačiulis.

Valdantieji susitikimu su G. Nausėda patenkinti.

Po susitikimo su prezidentu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad džiaugiasi įvykusiu pokalbiu, ir patvirtino, jog R. Karoblis liks savo užimamoje pozicijoje, o „tvarkiečiams“, pasak jo, bus svarstoma pasiūlyti kitos ministerijos postą.

„Mes suprantame, kad prezidento pageidavimas, kad šiuo atveju KAM liktų dabartinis ministras, tai yra sfera, kuri pagal sutartį buvo atitekusi Tvarkai ir teisingumui, tai, esant tokiam pageidavimui, mes tikrai visi palaikome prezidento nuomonę, kad labai svarbu tęstinumas, likus iki rinkimų pusantrų metų“, - sakė R. Karbauskis.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas taip pat pritarė, kad džiaugiasi susitikimo konstruktyvumu ir G. Nausėdos demokratiškumu, nes, pasak jo, „šito pasiilgo“. Jo manymu, „socialdarbiečių“ sprendimas į Žemės ūkio ministerijos postą siūlyti Andrių Palionį yra logiškas, nes politikas yra ūkininkas bei finansų specialistas, išmanantis žemės ūkio įvairias sritis.

„Manau, kad A. Palionis bus patvirtintas“, - konstatavo G. Kirkilas, patvirtinęs, kad L. Linkevičius ministru liks.

Tuo metu Tvarkos ir teisingumo lyderis Remigijus Žemaitaitis sakė, kad artimiausiu metu prie derybų stalo sės su koalicijos partneriais ir svarstys, kokia ministerija bus deleguota „tvarkiečiams“ vietoje KAM.

„Su kolega Ramūnu (Karbauskiu. - ELTA) mes sėsimės artimiausiu metu ir pasižiūrėsime, ką galime pasiūlyti iš savo partiečių, savo žmonių“, - teigė R. Žemaitaitis, pabrėžęs, kad viceministrų postų Tvarkai ir teisingumui neužtektų, nes, pasak jo, norima turėti visišką atsakomybę už kažkurią ministeriją.

Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis informavo, kad po pokalbio su G. Nausėda taip pat jaučia teigiamus pokyčius Prezidentūroje. Vis dėlto kol kas konkrečių pavardžių į savo atsakomybės sferas – Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijas – neatskleidė.

„Svarbiausia, kad kalbėjome apie programinius dalykus, ką reikia padaryti Lietuvai, jos žmonėms“, – po susitikimo su G. Nausėda sakė V. Tomaševskis, pridūręs, kad LLRA-KŠS yra stipri partija, į minėtų ministerijų kėdes turinti kompetentingus kandidatus.

ELTA primena, kad liepos pradžioje keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – „valstiečių“, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos - pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį ir pasidalino postus Vyriausybėje.

Žemės ūkio bei Užsienio reikalų ministerijų postai atiteko Socialdemokratų darbo partijai, Tvarka ir teisingumas turėjo paskirti naująjį krašto apsaugos ministrą, o Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos prerogatyvai.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта