G. Nausėda teigia, kad galimybių pasas priešina visuomenę: ragina permąstyti pandemijos valdymo politiką
Lietuva ir Baltijos šalys 27 01 2022 398 peržiūros

G. Nausėda teigia, kad galimybių pasas priešina visuomenę: ragina permąstyti pandemijos valdymo politiką

Prezidentas Gitanas Nausėda kritiškai vertina naudą, kurią pastaruoju metu valdant pandemiją suteikia galimybių pasas. Prezidento teigimu, galimybių pasas, plintant omikrono atmainai, veikiau priešina visuomenę, nei padeda suvaldyti pandemijos plitimą.

„Aš manau, jo pobūdis ir jo nauda labai smarkiai keičiasi, kuomet mes kalbame apie omikrono atmainos plitimą, kadangi šiandien, kaip jūs puikiai matote, serga tiek pasiskiepiję, tiek nepasiskiepiję žmonės, todėl tas dirbtinis srautų atskyrimas į piliečius, kurie gali prieiti prie tam tikrų paslaugų, ir kiti, kurie negali, yra, pirmiausia, supriešinantis visuomenę, o antra, duodantis mažai naudos pandemijos valdymo prasme“, – LRT radijui teigė G. Nausėda.

Apskritai prezidentas pažymi, kad jau pribręsta permąstyti pandemijos valdymo politiką iš esmės. Jo teigimu, šiuo metu didesnę reikšmę reikėtų suteikti testavimui dėl COVID-19.

„Aš manau, kad šiandien vis didesnę reikšmę turi įgyti testavimas“, – teigė prezidentas ir pažymėjo, kad klaida buvo valdančiųjų sprendimas dėl mokamų testų.

„Štai kodėl aš vetavau įstatymą dėl mokamo testavimo. Šiandien mes matome, kad šio įstatymo priėmimas vis dėlto buvo klaida, nors vieningai veto buvo atmestas valdančiosios koalicijos pastangomis. Šiandien mes stovime prieš šį klausimą ir turime apmąstyti, ką mes darome su profilaktiniu testavimu, nes taip, kaip yra dabar, nėra gerai. Tai riboja žmonių prieigą prie testavimo“, – teigė prezidentas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Su panašia kritine gaida G. Nausėda atsiliepė ir apie galimybių pasą vaikams.

„Galimybių pasas vaikams buvo įvestas su nepakankamomis sąlygomis. Jame nebuvo įtraukti greitieji antigeno testai, kurie tikrai yra gerokai plačiau prieinami, tikrai leistų testuotis ir toms šeimoms, kurios turėjo blogesnes socialines ekonomines sąlygas, ir jos negali PGR testais testuotis tinkamai. Buvau pasirengęs šį sprendimą pateikti Konstituciniam Teismui dėl jo atitikties Konstitucijai, tačiau Vyriausybė priėmė sprendimą suspenduoti šito dokumento galiojimą. Na, ir dabar, aš manau, turime laiko iki kovo 1-os dienos atsakyti sau į tuos klausimus, kurie natūraliai kyla tiek mums, tiek ir Lietuvos žmonėms“, – teigė prezidentas.



ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта