G. Nausėda telefonu kalbėjosi M. Macronu: pažymėjo, kad reikia kuo greičiau bendrų ES sprendimų dėl kylančių energijos kainų
Pasaulyje 13 09 2022 335 peržiūros

G. Nausėda telefonu kalbėjosi M. Macronu: pažymėjo, kad reikia kuo greičiau bendrų ES sprendimų dėl kylančių energijos kainų

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį telefonu kalbėjosi su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu. Kaip praneša Lietuvos Prezidentūra, valstybių vadovai aptarė Rusijos karo Ukrainoje eigą, paramą Ukrainai, situaciją Zaporižios atominėje elektrinėje ir galimus ES veiksmus didėjančių energijos kainų problemai spręsti.

Pokalbio metu rezidentas pabrėžė, kad būtina išlaikyti ir didinti karinės paramos tiekimo Ukrainai tempą, kadangi mūšio lauke yra sprendžiama ir visos Europos ateitis.

„Įsitikinome, kad Vakarų karinė parama, kartu su ukrainiečių herojišku pasipriešinimu brutaliam Kremliaus režimui, tampa lemiamu veiksniu šiame Rusijos kare. Turime kovoti su Rusijos energetiniu šantažu ir didinti paramą Ukrainai“, – po pokalbio išplatintame pranešime cituojamas šalies vadovas.

Lietuvos ir Prancūzijos prezidentai aptarė situaciją Zaporižios atominėje elektrinėje. Lietuvos vadovas akcentavo, kad Rusijos kariniai veiksmai prie didžiausios Europoje atominės elektrinės kelia branduolinės katastrofos grėsmę, todėl tarptautinė bendruomenė turi aktyviai reikalauti Kremliaus išvesti karines pajėgas iš Zaporižios atominės elektrinės ir kitų okupuotų Ukrainos teritorijų.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

G. Nausėda, kalbėdamas su Prancūzijos vadovu, taip pat pabrėžė, kad kaip galima greičiau būtina priimti bendrus ES sprendimus dėl kylančių energijos kainų. Lietuvos vadovas pažymėjo, kad europinės priemonės turėtų panaikinti dujų ir elektros kainų priklausomybę, taip pat nepažeisti bendrosios elektros energijos rinkos principų.



ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта