G. Nausėda: visas kandidatų į ministrus sąrašas patvirtintas nebus
Lietuva ir Baltijos šalys 27 11 2020 599 peržiūros

G. Nausėda: visas kandidatų į ministrus sąrašas patvirtintas nebus

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia jau dabar matąs, kad visas paskirtosios premjerės Ingridos Šimonytės pateiktas kandidatų į ministrus sąrašas nebus patvirtintas. Visgi kokios kandidatų į ministrus pavardės bus kvestionuojamos, šalies vadovas kol kas neatskleidžia.

„Jau dabar matau, kad visas sąrašas patvirtintas nebus, o kiek pavardžių mes kvestionuosime, šiandien negaliu pasakyti, tikrai būtų ir nelabai atsakinga. Juo labiau kad mes tik pradėjome susitikimus su kandidatais į ministrus“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad I. Šimonytė į aplinkos ministrus siūlo liberalą Simoną Gentvilą, ekonomikos ir inovacijų ministre siūlo Laisvės partijos lyderę Aušrinę Armonaitę, energetikos ministru – konservatorių Dainių Kreivį, finansų ministre – konservatorę Gintarę Skaistę, krašto apsaugos ministru yra siūlomas konservatorius Arvydas Anušauskas, kultūros ministru – liberalas Simonas Kairys, sveikatos apsaugos ministru – Arūnas Dulkys, socialinės apsaugos ir darbo ministre I. Šimonytė siūlo konservatorę Moniką Navickienę, susisiekimo ministru – Laisvės partijos atstovą Kasparą Adomaitį, švietimo, mokslo ir sporto ministre – konservatorę Jurgitą Šiugždinienę, teisingumo ministre – Laisvės partijos kandidatę Eveliną Dobrovolską, užsienio reikalų ministru – konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį, vidaus reikalų ministre – konservatorę Agnę Bilotaitę, žemės ūkio ministre – kanclerę Dalią Miniataitę.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта