G. Surplys neigia gandus, kad šiais metais mokiniai į mokyklas nebegrįš
Lietuva ir Baltijos šalys 03 04 2020 796 peržiūros

G. Surplys neigia gandus, kad šiais metais mokiniai į mokyklas nebegrįš

Visuomenės informavimo grupės vadovas (VIG) Giedrius Surplys neigia gandus, kad šiais mokslo metais vaikai į mokyklas nebegrįš. Pasak VIG vadovo, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija laikosi nustatytų karantino terminų, ir jokių rekomendacijų apie nuotolinį mokymą iki mokslo metų pabaigos nėra.

„Girdėjome iš vaikų, iš tėvų, kad kai kurie mokytojai pasakoja, kad šį sezoną vaikai į mokyklas jau nebegrįš, tai noriu paneigti –, tai tikrai nėra Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pozicija“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Surplys.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerija laikosi karantino terminų, kaip jie nustatyti Vyriausybės nutarime, ir kol kas iš ministerijos jokių rekomendacijų dėl to, kad vaikai šiais mokslo metais nebegrįš į mokyklas, tikrai nėra“, – pridūrė jis.

Vaikui sugadinus valstybės parūpintą kompiuterį, tai nebus tėvų atsakomybė

G. Surplys spaudos konferencijoje taip pat akcentavo, kad, vaikui sugadinus valstybės parūpintą kompiuterį, tai nebus tėvų atsakomybė.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Mokyklos neturi iš tėvų reikalauti pasirašyti kažkokių dokumentų dėl žalos atlyginimo, jeigu būtų tie kompiuteriai sugadinti. Tai yra mokymosi priemonės, vaikai yra vaikai ir visko gali nutikti, bet tikrai tai nebus tėvų atsakomybė“, – patikino VIG vadovas.

G. Surplys taip pat informuoja, kad penktadienį 2 tūkstančiai kompiuterių, kuriuos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija įsigijo iš bendrovės „Telia“, jau keliauja pas vaikus. Pasak VIG vadovo, visi mokiniai, kuriems skirti šie kompiuteriai, dovanų gaus ir 100 GB SIM korteles.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта