Galiausiai sukurta UAB „Visagino būstas“ valdyba
Visagine 14 05 2019 839 peržiūros

Galiausiai sukurta UAB „Visagino būstas“ valdyba

Daugiau nei metus laiko savivaldybė negalėjo sukurti UAB „Visagino būstas“, kurios 100 proc. akcijų priklauso Visagino tarybai, valdybos.

Kaip informavo l. e. „VB“ direktoriaus pareigas Vytautas Šlaustas, Lietuvos centrinio banko patikrą išlaikė trys žmonės: Dmitrij Balan, Irina Michailova ir Birutė Krapavickaitė, kurie ir tapo UAB „Visagino būstas“ valdybos nariais.

D. Balan ir B. Krapavickaitė yra nepriklausomi valdybos atstovai, Irina Michailova, o strateginio planavimo skyriaus vedėja yra deleguota šiam „VB“ organui savivaldybės.

Pirmajame valdybos posėdyje D. Balan buvo vienbalsiai išrinktas pirmininku. „Valdyboje turėtų būti 5 nariai, tačiau taip pat gali dalyvauti trys nariai, todėl valdyba jau gali savo darbą.“ - paaiškino V. Šlaustas.

Šiuo metu vyksta UAB „Visagino būstas“ valdybos registracijos procesas ir paskelbtas konkursas dar dviems žmonėms, kurie turi prisijungti prie valdybos.

Dėl valdybos trūkumo buvo neįmanoma priimti svarbių sprendimų, tokių, kaip brangios įrangos pirkimai.

Paklaustas, ar „VB“ valdybos nariams bus išmokamas darbo užmokestis, V. Šlaustas paaiškino, kad pagal vyriausybės nutarimą valdybos narių darbas turi būti apmokamas atsižvelgiant į bendrovės direktoriaus atlyginimą.

Tačiau tai nereiškia, kad valdybos darbo užmokestis bus etatinis - apmokamos bus tik faktiškai atidirbtos posėdžių valandos.

Palinkėkime sėkmingo darbo UAB „Visagino būstas“ valdybai!


Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта