Gargždų ugniagesiai išgelbėjo mergaitę
Įvykiai ir kriminalas 21 04 2021 1576 peržiūros

Gargždų ugniagesiai išgelbėjo mergaitę

Balandžio 20 d. Klaipėdos rajone, Gargžduose, buvo išgelbėta neįgali mergaitė. Pavakary ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta, kad Pušų gatvėje užsitrenkė buto durys, viduje yra neįgali mergaitė, o ant įjungtos dujinės viryklės palikta keptuvė. Atskubėję ugniagesiai kopėčiomis pakilo iki buto pirmajame aukšte, atidarė įstiklinto balkono langą ir trise įėjo į butą. 

Viduje buvo daug dūmų, o kambaryje, iškritusi iš neįgaliojo vežimėlio, gulėjo mergaitė. Ugniagesiai ją įkėlė į vežimėlį ir išnešė į lauką. Jie taip pat išjungė dujinę viryklę ir išvėdino patalpas. Mergaitę apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai, ji nenukentėjo.

„Mergaitė išgelbėta tiesiog laimingai susiklosčius aplinkybėms, – sakė Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Taučius. – Kaimynai laiku informavo ugniagesius, be to, viskas vyko dieną. Jeigu toks įvykis būtų nutikęs naktį, pasekmės galėjo būti liūdnos. Tuo labiau, kad bute nebuvo ir autonominio dūmų detektoriaus.“

Mergaitės gelbėjimo operacijoje dalyvavo Gargždų PGT skyrininkas Audrius Daukšys ir ugniagesiai gelbėtojai Tadas Stankus ir Aivaras Mažionis.

Pasak T. Taučiaus, atidaryti užsitrenkusių durų ugniagesiams tenka važiuoti gana dažnai: „Neretai tenka gelbėti į balkoną nuėjusias padžiauti skalbinių mamas, kai duris užtrenkia mažamečiai vaikai. Yra buvęs atvejis, kai naktį be raktų grįžęs namo savininkas iš durų išėmė langelį ir bandė lįsti pro jį, bet užstrigo. Žmogus šaukė, kol išgirdo kaimynai ir iškvietė gelbėtojus.“

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Daug kartų Gargždų ugniagesiams yra tekę važiuoti gesinti ir ant viryklės paliktų svylančių puodų. „Kartą kaimynai pranešė, kad pirmajame aukšte iš buto veržiasi dūmai. Vos spėjo atvykę ugniagesiai išimti langą, parbėgo ir šeimininkas. Jis pasakojo, jog nuėjo penkioms minutėms iki kioskelio nusipirkti cigarečių ir pamatė, kad prie jo namo jau atvažiavo ugniagesiai. Tik tada jam toptelėjo, kad ant viryklės paliko šildytis sriubą...“ – sakė tarnybos viršininka.

T. Taučiaus teigimu, svarbiausia – saugoti save ir kitus, nepalikti vienų vaikų namuose ir būtinai įsigyti dūmų detektorių, kuris pirmas gali pranešti apie gaisrą ir išgelbėti gyvybę. „Taip pat ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų būti atidesnių ir neišeiti iš namų, kol nebaigė gaminti ar šildytis maisto. Be to, dar norėčiau atkreipti dėmesį, kad virtuvėje užsidegus riebalams jokiu būdu negalima gesinti jų vandeniu. Gargžduose buvo toks atvejis, kai dvi merginos nuomojosi butą, kažką virė puode su aliejumi, šis užsidegė ir jos užpylė vandens. Tuomet kilo gaisras, sudegė virtuvė ir pačios merginos nukentėjo“, – sakė jis. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet ugniagesiai jau atliko 3856 gelbėjimo darbus, iš jų 408 kartus vyko atidaryti užsitrenkusių durų. Gesinti gaisrų dėl maisto pridegimo į gyventojų būstus šiemet jiems teko vykti 104 kartus.   

 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта