Gatvės muzikos diena – liepos 18 d.
Kultūros ir sporto renginiai 18 07 2020 2084 peržiūros

Gatvės muzikos diena – liepos 18 d.

Trečiąjį gegužės šeštadienį turėjusi vykti keturioliktoji Gatvės muzikos diena (GMD) Lietuvos gatves sudrebins vasaros viduryje.

Nauja šios dėl koronaviruso pandemijos nukeltos šventės data – liepos 18-oji.

Registracija į renginį jau aktyvi – muzikantai gali rezervuoti norimą pasirodymų laiką ir vietą naujoje GMD svetainėje gmd.lt

„Kiekvienas muzikantas yra išskirtinis ir įdomus savo muzikos suvokimu, tad tampa tarytum personažu, veikėju“, – Muzikos personažai, šių metų šventės šūkis.

Nors karantinas švelninamas, GMD metu bus skatinama laikytis saugaus atstumo, pasirodymų lokacijos bus išdėstytos didesniais tarpais, siekiant sumažinti žmonių būriavimąsi Visagino gatvėse.

Gatvės muzikos diena vyksta kasmet nuo 2007-ųjų. Idėjos autorius ir iniciatorius - muzikantas Andrius Mamontovas, draugams elektroniniu paštu išsiuntęs kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse. Nuo to laiko idėja taip išplito, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet ir tarptautine tradicija.

Profesionalūs muzikantai ir mėgėjai visą dieną koncertuoja miesto gatvėse.



Daugiau informacijos: gmd.lt 
Papildoma informacija telefonu: 8 659 75 366

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта