Gatvės muzikos diena sugrįžta į pavasarį ir skelbia atlikėjų registraciją
Visagine 09 05 2022 614 peržiūros

Gatvės muzikos diena sugrįžta į pavasarį ir skelbia atlikėjų registraciją

Gatvės muzikos diena (GMD) grįžta į tradicija tapusį trečiąjį gegužės šeštadienį ir skelbia atlikėjų registraciją. Gegužės 21 dieną išeiti į gatves visoje Lietuvoje ir muzikuoti kviečiami visi – mėgėjai ir profesionalai, nepriklausomai nuo to, groja roką, popmuziką ar tradicinę muziką. Savo pasirodymo laiką ir vietą atlikėjai registruoti gali jau dabar – svetainėje www.gmd.lt.

Šventės organizatorių duomenimis, šiuo metu Gatvės muzikos dieną surengti ketina jau 21 Lietuvos miestai ir miesteliai, tarp jų – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Alytus, Biržai, Akmenės r., Gargždai, Jonava, Jurbarkas, Kėdainiai, Kupiškis, Prienai, Radviliškis, Rietavas, Rokiškis, Šakiai, Šilutė, Širvintos, Varniai, Vilkaviškis, Visaginas.

16-oji Gatvės muzikos diena bus skirta Ukrainai. Pasak renginio organizatorės Viktorijos Mamontovaitės, tokį sprendimą lėmė noras palaikyti Ukrainą kovoje už laisvę.

„Muzika yra universali kalba - ją supranta visi. Gatvės muzikos diena yra puiki platforma pasakoti apie tai, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje. Vizualui grąžiname 2014 m. Gatvės muzikos dienai sukurtą Tado Černiausko, Deimantės Litvinaitės ir Aistės Jūrės plakatą, norėdami atkreipti dėmesį į jau 8 metus trunkantį karą. Negalime sustoti ir privalome visais būdais palaikyti Ukrainos žmones, ginančius savo laisvę. Skaudu matyti taip negailestingai naikinamą didžią tautą“, – sakė V. Mamontovaitė. Šventės organizatoriai teigia, kad GMD Ukrainoje – labai svarbi šventė, į kurią kasmet įsitraukdavo net apie 40 miestų, todėl tikimasi, kad į gatvės sceną nepabijos stoti ir ukrainiečių muzikantai, šiuo metu esantys Lietuvoje.

Gatvės muzikos diena prasidėjo 2007 metais Andriaus Mamontovo iniciatyva, kuomet jis savo draugams elektroniniu paštu išsiuntė kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse. Nuo tada ši diena tapo ne tik reikšminga tradicija Lietuvoje, bet išsiplėtė ir į kitas šalis. Per pastaruosius 15 metų Gatvės muzikos dieną savarankiškai suorganizavo Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Latvija, Baltarusija, Olandija, Gruzija, Armėnija bei Airija.

Gatvės muzikos dienos koordinatorė Visagine: 8 659 75366.

Visagino kultūros centro informacija

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта