Grand Prix - Sergejui Michailovskiui, žiūrovų simpatijų prizas - Anai Glantz-Margulis
Kultūros ir sporto renginiai 16 10 2018 1012 peržiūros

Grand Prix - Sergejui Michailovskiui, žiūrovų simpatijų prizas - Anai Glantz-Margulis

Štai ir baigėsi keturios, teatro kupinos dienos. Šių metų “Atspindys” jau 13 kartą padovanojo mums naujus vardus ir atradimus, naujus publikos numylėtinius.

Spalio 13 dieną, festivalio uždarymo ceremonijoje susitiko visi jo dalyviai - organizatoriai, žiuri, aktoriai ir žiūrovai. Taip, žiūrovai tapo pagrindiniais festivalio “Atspindys” dalyviais ir, kaip savo kalboje užsiminė Asta Sieliūnienė ir kiti pasirodžiusieji, Visagino gyventojai užaugo kartu su festivaliu per šiuos 13 metų.

Jau nusistovėjo tam tikra festivalio auditorija, daugelį žiūrovų organizatoriai atpažįsta vos pamatę. Tai žmonės, kurie nepraleidžia ne tik nei vieno festivalio, bet ir nei vieno spektaklio.

Ir aišku jie su džiaugsmu priėmė paskutinį nekonkursinį spektaklį “O mes vienas kitam - šešėliai” (orig. «А мы друг для друга – тени») pagal nepaprastus Marinos Cvetajevos kūrinius - “Kalno poema” (orig. «Поэма Горы») ir “Pabaigos poema” (orig. «Поэма Конца»).



Tai bendras režisieriaus, baletmeisterio ir Padniestrės Moldovos Respublikos dramos teatro artisto, Dmitrijaus Achmadievo ir Izraelio aktorės Anos Glantz-Margulis darbas.

Spektaklis, kuriame persipina baletas, muzika ir poezija, kartu su jo dramatiška ekspresija, buvo tiesiog nepakartojamas. Šio darbo parodymas nekonkursinėje programoje paaiškinamas tuo, kad jame dalyvavo du aktoriai, kitaip tariant, jis netiko monospektaklių festivalio formatui.



Bet nuostabu tai, kad jis įvyko, kadangi žiūrovai galėjo pamatyti Ana Glantz-Margulis visai kitame amplua, nei spektaklyje “Obuoliai” ir įvertinti šios jaunos aktorės įvairiapusiškumą.

Beje, sprendimas įteikti jai žiūrovų simpatijų prizą buvo priimtas po spektaklio “Obuoliai”, ir deja ne visi žiūrovai, kurie tapo Anos gerbėjais po “Obuolių” peržiūros, sugebėjo pamatyti ją visiškai kitame amplua - grakšti, aistringa.

Tačiau, visi aktoriai buvo geri, organizatoriai įvertino kiekvieno talentą, nepalikdami nei vieno be padėkos rašto ir suvenyrų. Bet štai prasidėjo festivalio kulminacija.

Žiuri pirmininkas Aleksandras Rubinovas laimėtojo paskelbimą pavadino “pačia nedėkingiausia misija”, nes norėtųsi išskirti daug ką, bet Grand Prix laimėtojas turi būti vienas.

Juo buvo pripažintas Chersono M.Kelišo vardo teatro aktorius Sergejus Michailovskis, suvaidinęs spektaklį “Judas” (Ukrainiečių kalba). Deja, šio prizo įteikimo ceremonijoje aktorius nedalyvavo - jis jau išvyko namo.

Galima pažymėti, kad festivalyje “Atspindys” Sergejaus Pavliuko darbai jau antrą kartą laimi Grand Prix. Gali būti, kad mes pamatysime spektaklį “Judas” kitais metais, nes laimėtojai savo darbui rodo nekonkursinėje sekančių metų programoje.

Festivalio “Atspindys” uždaryme buvo pagerbti ne tik aktoriai, bet ir Visagino kultūros centro darbuotojai, ant kurių pečių atsidūrė didelis kiekis organizacinių klausimų. Ypatingai aukštai svečių buvo įvertintas garso operatorių darbas.



Šiai dienai “Atspindys” - vienintelis monospektaklių festivalis Lietuvoje, kuo mes, visaginiečiai, galime didžiuotis, ir aišku turime padėkoti festivalio direktorei Marijai Tananai, pasirinkusiai būtent mūsų miestą. Padėkoti ir merei Daliai Štraupaitei, kuri nuo pat pradžių palaikė šio festivalio organizavimą Visagine idėją.

Iki kito rudens, festivali “Atspindys”!

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Nuotraukų galerija:

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта