Gripu sergančiųjų šalyje vis mažėja
Mokslas ir sveikata 27 04 2020 891 peržiūros

Gripu sergančiųjų šalyje vis mažėja

Lietuvoje praėjusią savaitę – balandžio 20–26 dienomis – sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) dar sumažėjo, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC).

Bendras šalies sergamumo rodiklis buvo 12,4 atvejo 10 tūkstančių gyventojų. Daugiausiai sergančiųjų, NVSC duomenimis, užregistruota Vilniaus apskrityje (14,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausiai – Tauragės (6,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų). Gripo ir ŪVKTI atvejų praėjusią savaitę daugiau užregistruota tarp suaugusiųjų nei tarp vaikų iki 18 metų.

17-ąją savaitę gripu susirgo du vaikai, ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis – 726 vaikai.

Gripas praėjusią savaitę diagnozuotas 23 asmenims, prieš savaitę – 28. Balandžio 20–26 d. Lietuvoje dėl gripo ligoninėje gydėsi vienas asmuo, intensyvios terapijos skyriuje buvo gydomas taip pat vienas asmuo.

Šį gripo sezoną (2019–2020 m.) dėl gripo ir jo sukeltų komplikacijų mirė 11 asmenų.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

NVSC specialistai primena, kad gripo sezonas trunka nuo 40-os kalendorinės metų savaitės iki 20-osios kitų metų kalendorinės savaitės. Jo metu svarbu dažnai vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo (prisidengti burną ir nosį vienkartine servetėle), kruopščiai plauti rankas su muilu. Pajutę į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.) kreipkitės į savo šeimos gydytoją telefonu, rekomenduoja NVSC medikai.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта