Gyventojų patogumui – prašymo išduoti sertifikatą forma
Visagine 26 03 2020 1051 peržiūros

Gyventojų patogumui – prašymo išduoti sertifikatą forma

Ligonių kasas užplūdus Europos šalyse (ES) esančių Lietuvos piliečių prašymams paaiškinti, kaip susitvarkyti reikiamus dokumentus medicinos pagalbai užsienyje gauti, papildomai informuojame, kad yra du būdai gauti būtinąją medicinos pagalbą Europos Sąjungos šalyse, Norvegijoje, Islandijoje, Šveicarijoje ir Lichtenšteine tiems, kurie dabartiniu metu yra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) Lietuvoje: pateikti galiojančią Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK) arba pateikti ESDK pakeičiantį sertifikatą.

Atkreipiame dėmesį, kad turint galiojančią ESDK ir esant draustam PSD Lietuvoje, dėl jokio kito dokumento kreiptis į Lietuvos ligonių kasas nereikia. Patekus į kitos ES šalies ar Norvegijos, Islandijos, Šveicarijos ir Lichtenšteino nacionalinei sveikatos apsaugos sistemai priklausančią gydymo įstaigą, joje užtenka pateikti turimą ESDK.

Kita situacija, jei asmuo yra apdraustas PSD Lietuvoje, tačiau negalėjo, pamiršo ar nežinojo, kad išvykstant į užsienį reikia iš ligonių kasos pasiimti ESDK. Tam, kad bet kurioje iš anksčiau paminėtų užsienio šalių gydymo įstaigų (priklausančių tos šalies nacionalinei sveikatos apsaugos sistemai) Lietuvos gyventojai gautų būtinąją medicinos pagalbą, ligonių kasos pasirengusios nedelsiant jiems padėti – elektroniniu paštu išsiųsti sertifikatus, įrodančius draustumą PSD Lietuvoje. Šie sertifikatai prilygsta ESDK.

Norint gauti tokį sertifikatą, ligonių kasai reikia pateikti prašymą. Sertifikatas bus išsiųstas gyventojui arba gydymo įstaigai užsienyje, kuri Jums teiks medicinos paslaugas. Kadangi ESDK į užsienį paštu ligonių kasos nesiunčia – vietoj jos išduodamas ir siunčiamas tik sertifikatas. Sertifikato šablonas yra vienodas visoms valstybėms narėms, jis pildomas nacionaline kalba, todėl nereikia baimintis, kad dokumentas bus išduotas lietuvių kalba. Versti į užsienio kalbas sertifikato nereikia.

Kadangi šioje sudėtingoje visoms valstybėms situacijoje atsidūrusiems ir neretai įsibaiminusiems gyventojams sunkiau susiorientuoti, kokį laisvos formos prašymą reikia rašyti, kad gyventojams būtų paprasčiau, parengėme Prašymo išduoti sertifikatą formą. Ją galima rasti Panevėžio teritorinės ligonių kasos interneto svetainėje http://www.paneveziotlk.lt/?TabID=5&topic=1515.  Užpildytą prašymą reikia pateikti bendruoju ligonių kasų el. paštu info@vlk.lt.

Paspaudus šią nuorodą, taip pat galima rasti ir Prašymo nustatyti PSD valstybės lėšomis galiojimo laikotarpį formą.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Įspėjame Lietuvos gyventojus, kad neturint ESDK ar ją atstojančio sertifikato, susirgus užsienyje už būtinąją medicinos pagalbą gali tekti susimokėti patiems.

Sertifikatus ar ESDK išduoda ta šalis, kurioje asmuo moka mokesčius, todėl užsienyje gyvenantiems ir dirbantiems lietuviams dėl šių dokumentų reikia kreiptis į vietos kompetentingą įstaigą (vietinę ligonių kasą).

Pažymime, kad dėl koronaviruso Lietuvos Respublikos Vyriausybei paskelbus šalyje karantiną, visos mūsų šalies ligonių kasos dirba ir gyventojus aptarnauja nuotoliniu būdu. Būtinus reikalus asmenys turi galimybę tvarkyti internetu, telefonu ir paštu. Klausimus, susijusius su PSD, darbo valandomis kviečiame spręsti tel. (8 5) 232 2222 arba siųsti el. paštu info@vlk.lt.

V
alstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) atkreipia gyventojų dėmesį, kad daug su sveikata, PSD susijusių klausimų galima išsiaiškinti neišeinant iš namų – VLK interneto svetainėje http://www.vlk.lt/gyventojams/Puslapiai/K%c4%85-naudingo-galite-su%c5%beinoti-internete-apie-sveikat%c4%85.aspx galima rasti, kokios VLK paslaugos yra teikiamos internetu. 

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта