Gyventojai perspėjami neimti dažais sulietų banknotų
Įvykiai ir kriminalas 18 04 2012 826 peržiūros

Gyventojai perspėjami neimti dažais sulietų banknotų

Lietuvos bankas ragina gyventojus ir prekybos įmones nepriimti dažais sulietų litų banknotų, o juos gavus nedelsiant informuoti policiją.:::Anot banko, specialiais dažais pažymėtų banknotų gali būti siūloma Kaune pagrobus „Swedbank“ priklausantį bankomatą.
Vagystė įvyko vienoje iš parduotuvių naktį iš antradienio į trečiadienį, balandžio 18-ąją, teisėsaugos institucijos atlieka nusikaltimo tyrimą. Anot Lietuvos banko atstovo, vagystės metu apsauginiais mėlynos spalvos dažais buvo sulieti 20, 50 ir 200 litų vertės banknotai.
„Apsaugai naudojami specialūs dažai nenusivalo jokiomis cheminėmis priemonėmis ir lieka įsigėrę į banknotų popierių. Taip sutepti banknotai vertinami kaip neteisėtai įgyti. Tokių pinigų vertės Lietuvos bankas nekompensuoja ir pateikėjui negrąžina“, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos banko kasos departamento Pinigų ekspertizės skyriaus viršininkas Algimantas Sodeika. Jau keleri metai Lietuvoje bankomatuose naudojam speciali apsaugos įranga. Neleistinai atidarant bankomatą, viduje esantys banknotai suliejami specialiais, apsaugai nuo vagystės naudojamais, dažais – banknotai „paženklinami“.
lrt.lt
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта