Gyventojai sulaukė laiškų: augantys atlyginimai atneš didesnes sąskaitas
Lietuva ir Baltijos šalys 27 01 2020 918 peržiūros

Gyventojai sulaukė laiškų: augantys atlyginimai atneš didesnes sąskaitas

Panašu, kad nuo Naujųjų metų nuo 555 Eur iki 607 Eur popieriuje padidėjusi minimali alga gyventojams nuo sausio 1-osios atneša ir didesnes sąskaitas. Paslaugas teikiantys specialistai – atviri – didinti kai kuriuos įkainius jie priversti dėl didėjančio minimalaus ir vidutinio atlyginimų.

Dar 2019 m. lapkričio pabaigoje gyventojai sulaukę „Mano būstas“ sąskaitų dokumento apačioje pasakojo pastebėję vieną eilutę, kurioje buvo užsimenama apie nuo kitų metų augsiančias paslaugų kainas.

„Informuojame, kad dėl augančio vartojimo kainų indekso ir nuo 2020 m. sausio 1 d. didėjančio minimalaus ir vidutinio darbo užmokesčio, nuo 2020 m. sausio 1 d. gali kilti būsto priežiūros paslaugų įkainiai“, – buvo teigiama laiške.

Kad įkainiai iš tiesų kyla, DELFI patvirtino UAB „Mano būstas“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis.


Jo teigimu, nuo sausio 1-osios gyventojai vidutiniškai 11 proc. mokės daugiau už valymo paslaugas laiptinėse ir teritorijose bei parkinguose, tačiau visos kitos paslaugos, tokios, kaip administravimas, bendrojo naudojimo objektų priežiūra ir kitos gyventojams, pasak jo, nebrangsta.

„LR Vyriausybės priimtu sprendimu nuo sausio 1 d. didėja minimali mėnesinė alga nuo 555,00 iki 607,00 eurų. Tuo pačiu vien per pastaruosius metus vartojimo paslaugų kainų indeksas, kurį viešai skelbia Lietuvos Respublikos Statistikos departamentas, išaugo 2,3 proc.

Dėl šios priežasties vis labiau kyla paslaugoms suteikti būtinų priemonių kainos. Dirbdami pagal aukštus priežiūros kokybės standartus, mokėdami tik legalius atlyginimus ir siekdami toliau išlaikyti bei gerinti teikiamų paslaugų kokybę, atsižvelgiant į teikiamų paslaugų specifikaciją ir periodiškumus, esame priversti indeksuoti kainas“, – komentavo P. Ugianskis.

Kad viena iš kainų didinimo priežasčių yra ir darbo užmokesčio pokyčiai rinkoje, DELFI sakė ir liftų montavimo ir priežiūros bendrovės „Schindler-Liftas“ Egzistuojančių instaliacijų skyriaus vadovas Giedrius Sakas.

„Kaina susideda iš daugelio kintamųjų, tokių kaip: įrenginio tipas, įrenginio amžius, sustojimų skaičius, kliento pasirinktas paslaugų paketas, kliento kredito istorija, ekonominė situacija, mokestinės sistemos pasikeitimai, darbo užmokesčio pokyčiai rinkoje.

Visais atvejais, kainos pasikeitimas yra suderinamas ir pasirašomas abiejų pusių. Taip pat noriu atkreipti dėmesį, kad šiuo metu yra peržiūrimos tik dalies klientų kainos, tarp kurių yra ir mažinamų ir didinamų“, – sakė jis.


Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта