Haityje per protesto akcijas du žmonės žuvo, dar keli buvo sužeisti
Įvykiai ir kriminalas 10 06 2019 679 peržiūros

Haityje per protesto akcijas du žmonės žuvo, dar keli buvo sužeisti

Sekmadienį Haičio sostinėje ir dar keliuose šalies miestuose per protesto akcijas du žmonės žuvo, o dar penki buvo sužeisti, praneša „The Associated Press“.



Įvairiausiems visuomenės sluoksniams atstovaujantys manifestantai reikalavo, kad atsistatydintų Haičio prezidentas Jovenelis Moisė, protestavo prieš korupciją ir ekonominės padėties blogėjimą.

Kaip sakė žurnalistams policijos atstovas Michaelis Ange`as Jeunesas, du žmonės buvo nušauti, o keturi patyrė šautines žaizdas per protestus, apėmusius Port o Prensą. Bet jis nepatikslino, kas konkrečiai panaudojo šaunamuosius ginklus.



Be to, per susirėmimus paleistas akmuo sužeidė policininką.

Protestuotojai šalies sostinėje padegė du policijos automobilius ir du pastatus. Pareigūnai pastatė barikadas prie prezidento rūmų ir panaudojo ašarines dujas, kad išvaikytų demonstrantus.

Haitis laikomas skurdžiausia šalimi Vakarų pusrutulyje. Šalis yra labai priklausoma nuo tarptautinės pagalbos. Haityje didelė problema yra ir nusikalstamumas.



ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта