Honkongas: protestuojantys studentai vėl atsisakė susitikti su administracijos vadove C. Lam
Pasaulyje 10 07 2019 582 peržiūros

Honkongas: protestuojantys studentai vėl atsisakė susitikti su administracijos vadove C. Lam

Studentų judėjimo lyderiai vėl atmetė Honkongo administracijos vadovės Carrie Lam pasiūlymą pradėti dialogą, kad būtų normalizuota padėtis protestų apimtame mieste. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „The South China Morning Post“.

Liepos 5 d. C. Lam siūlė surengti uždarą susitikimą su studentais, bet jų atsakymas buvo neigiamas. Šįsyk vykdomosios valdžios vadovė sutiko su jų sąlyga kalbėtis atviru formatu. Bet studentai ketina tol boikotuoti konsultacijas, kol bus panaikinti kaltinimai sulaikytiems protesto akcijų dalyviams.

Antradienį C. Lam žurnalistams pareiškė, jog negalima amnestuoti radikalių aktyvistų iki jų įvykdytų teisės pažeidimų tyrimo pabaigos, kadangi tai prieštarautų Honkongo įstatymams.

Prieš mėnesį čia prasidėjo masiniai protestai prieš vietos valdžios inicijuotą įstatymo projektą, kuris leistų išduoti iš Honkongo į žemyninę Kiniją teisminiam persekiojimui asmenis, įtariamus pažeidus KLR įstatymus. Opozicijos šalininkai būgštauja, kad naujas įstatymas galėtų būti taikomas ne tik baudžiamųjų ir korupcijos bylų figūrantams, bet ir žmogaus teisių gynėjams.

Antradienį C. Lam patvirtino, kad bus atsisakyta mėginimų prastumti nepopuliarų ekstradicijos įstatymo projektą. Prokiniškų pažiūrų politikė viešai pripažino, kad jis yra „negyvas“. Bet protestuotojai netiki šiais pažadais, reikalauja jos atsistatydinimo ir grasina naujomis akcijomis.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта