Iškilmingai apdovanoti visaginiečiai už nuopelnus Visagino savivaldybei
Visagine 21 12 2021 475 peržiūros

Iškilmingai apdovanoti visaginiečiai už nuopelnus Visagino savivaldybei

Prieš trylika metų buvo įtvirtinta nuostabios tradicijos pradžia: metų pabaigoje Visagino bendruomenė vertina visus reikšmingus pasiekimus: dideles pergales, novatoriškus atradimus, sėkmingai įgyvendintas kūrybines idėjas ir pilną pasiaukojimą darbui. Kartu atrenkame vertus apdovanojimų už indėlį įvairiose veiklos srityse ir pagerbiame juos iškilmingo renginio „Mano miestas – Visaginas!“ metu. Dešimt nominacijų. Ir dešimt vardų – gerai žinomų ir mažai pažįstamų plačiame akiratyje. Įvardinkime tuos, kas šiemet iš mero Erlando Galaguzo rankų gavo vardines statulėles „Už nuopelnus Visagino savivaldybei“.

Už Visagino garsinimą šalyje ir pasaulyje apdovanotas „LitWild travel“ bendrovės direktorius Antonas Jevtiuchovas. Jis vadinamas turistinių žygių ambasadoriumi, žmogumi, kuris sugebėjo mūsų vaizdingą kraštą pakelti į naują lygį. Jauna „LitWild travel“ komanda pradėjo plėtoti ekoturizmą mūsų apylinkėse, o žygių baidarėmis, dviračiais ir pėsčiųjų žygių metu mums visiems ir svečiams iš kitų Lietuvos miestų bei užsienio atvėrė iki šiol nežinomą Visaginą.

Apdovanojimas už inovatyvius pokyčius įteiktas UAB „Visagino linija“ direktoriui Raimondui Bakšiui. Per 15 veiklos metų bendrovė, kuri yra viena didžiausių darbdavių regione, šiuo metu turinti apie 800 darbuotojų, į savo inovatyvius projektus investavo daugiau nei 125 mln. eurų. Čia monotonišką ir fiziškai sunkų darbą jau atlieka robotai. Beje, jie visi turi vardus. Pavyzdžiui, visame pasaulyje – nuo ​​Amerikos iki Azijos – parduodamų baldų pakavimo procesą valdo robotas Kryžmantas.

Nominacijoje „Už smulkaus verslo puoselėjimą“ nugalėtoja paskelbta kavinės „Bunker Food“ direktorė Kristina Nazarova-Majackaja. Ji gimė ir užaugo Visagine, pagyveno užsienyje ir grįžo į gimtąjį miestą, kur sugebėjo įgyvendinti verslo idėją ir sukurti darbo vietas jaunimui. 

Už lietuviškumo ir pilietiškumo sklaidą apdovanota Eleonora Dutkevičienė. Ji –  mokytoja metodininkė, „Atgimimo“ gimnazijoje dėsto istoriją. Nuolatinė valstybinių švenčių organizatorė, daugelio projektų, kurių dėka Visagino moksleiviai galėjo lankytis Europos Parlamente, respublikinėse ir tarptautinėse stovyklose, koordinatorė. Eleonora - daugelio projektų, padedančių pažinti mūsų kraštą, jo istoriją ir kultūrą, žadinti pasididžiavimo jausmą ir norą čia kurti savo ateitį, autorė.

Apdovanojimo už nuopelnus kultūrai nusipelnė Larisa Podberiozkina – žmogus-orkestras. Jos veiklos sritis Visagino kultūros centre – drąsių kūrybinių idėjų įgyvendinimas, komandos formavimas, ūkiniai reikalai, be kurių nė vienas projektas nebūtų sėkmingas. Ji nebijo sunkumų ir klaidų, jei tik yra galimybė ką nors pakeisti į gerąją pusę. Jai neegzistuoja tokių žodžių, kaip „sunku, neįmanoma“ arba „tai ne mano funkcija“. Ir net kai darbų ji turi tiek, kad atrodo, našta jau per didelė, Larisa klausia kolegų: gal galiu kuo nors padėti?

Apdovanojimas už nuopelnus švietimui įteiktas „Žiburio“ mokyklos matematikos ir informacinių technologijų mokytojai Anastasijai Muchajevai. Ji aktyviai dalyvauja rengiant žaidimus ir turnyrus STEAM tema, kuruoja projektą „Kompiuteriukų ralis“, įgyvendina integruotą mokymąsi. Anastasijos mokiniai šiandien mokosi robotų projektavimo ir programavimo bei elektronikos pagrindų.

Nominacijoje „Už nuopelnus sportui“ ant prizininkų pakylos lipo Aleksandras Trofimčiuk – vakarykštis „Atgimimo“ gimnazijos abiturientas, Lietuvos sporto universiteto studentas, Visagino sporto centro trenerio Deniso Naidionovo ugdytinis. Šių metų lapkritį Aleksandras tapo Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionu. Balandį Pasaulio jaunimo bokso čempionate užėmė penktą vietą, Dano Pozniako taurės tarptautiniame bokso turnyre tapo nugalėtoju. Na o apdovanojimo ceremonijoje pažadėjo iškovoti šaliai olimpinį medalį.

Apdovanojimas už nuopelnus sveikatai jau ne pirmą kartą atiteko Konstantinui Sergejevui. Koronavirusui užklupus Lietuvą, nebuvo kada galvoti – reikėjo prisiimti atsakomybę ir gelbėti žmones. Visą pandemijos laikotarpį šalia visaginiečių buvo ir išlieka puikus medikas, nuoširdus ir dėmesingas žmogus, be kurio sunku įsivaizduoti karščiavimo klinikos, mobilaus punkto darbą ir vakcinavimo procesą. Konstantinas, visada pasiruošęs išklausyti ir patarti vakcinavimo ir testavimo klausimais, ne tik koordinuoja visas šias veiklas, bet ir suteikia profesionalią medicininę pagalbą.

Apdovanojimą už nuopelnus vaiko gerovei pelnė jaunas tėtis, Visagino kūrybos ir menų akademijos muzikos mokytojas Serafimas Zolinas. Jis daug savo asmeninio laiko skiria mūsų jauniesiems talentams – akomponuoja vokalistams ruošiantis konkursams ir muzikiniams projektams, o tai, žinoma, padeda jiems laimėti. Serafimas – gabus muzikantas, be kurio neapsieina koncertinės programos Visagine.

Už aktyvią visuomeninę veiklą apdovanota žmogaus „enerdžaizeris“ – Loreta Čižienė. Kas gi nežino šios moters, kuri spėja visur ir visame? Ji  – ir pradinių klasių mokytoja, ir seniūnaitė, ir savanorė, ir visuomenininkė, ir dviejų savivaldos komisijų narė. „Aš išdalinčiau po dalelę šios statulėlės pusei miesto“, – sakė Loreta. – Visaginas – mano miestas! Čia gera gyventi!“.

Belieka pažymėti aukštą ceremonijos organizavimo lygį, kurios metu nuostabias kompozicijas atliko instrumentinis ansamblis „Provincija“, vadovaujamas Iljos Churakovo.

Šventės programoje sėkmingai susipynė mūsų puikių vokalistų – Vitos Pimpienės mokinių – soliniai pasirodymai, saksofonininko Tomo Kochankos ir gitaristo Serafimo Zolino pasirodymai.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

 Na o metų herojams, kurių buvo paprašyta nesiskirstyti po apdovanojimų įteikimo, norisi palinkėti, kad aukštas jų darbo įvertinimas taptų gera paskata tolimesniam darbui žmonių labui ir džiaugsmui.

 

 

J. Cholodovos nuotraukos

news.tts.lt

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта