I. Šimonytė dėl nepaprastosios padėties įvedimo Lenkijos pasienyje: jei atsiras poreikis, Vyriausybė kreipsis į Seimą
Lietuva ir Baltijos šalys 07 12 2021 411 peržiūros

I. Šimonytė dėl nepaprastosios padėties įvedimo Lenkijos pasienyje: jei atsiras poreikis, Vyriausybė kreipsis į Seimą

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad įvesti nepaprastąją padėtį pasienyje su Lenkija kol kas būtinybės nėra. Anot premjerės, jei situacijai keičiantis atsiras poreikis, Vyriausybė kreipsis į Seimą, kad apribojimai būtų įvesti.

„Kadangi buvo daugiau diskusijų dėl šito punkto, tai sutarėme taip, kad kol kas Seimas gali priimti nutarimą be šitos nuostatos. Bet, jeigu būtų poreikis papildyti, tarkim, jeigu būtų reikalinga antrinės migracijos pastangų užkardinimui pasitelkti kariuomenę, tuomet Vyriausybė kreiptųsi į Seimą, kad tie apribojimai būtų pratęsti“, – antradienį Seime kalbėjo I. Šimonytė.

„Kol dabar matome tarsi tokias pastangas, galbūt ir suaktyvėjusius veiksmus bandyti išgabenti, sakykim, ar ieškoti žmonių kažkur pasienyje sutartose vietose, juos kažkaip pasiekti ir bandyti išgabenti iš Lietuvos, tai kol kas nėra kažkoks labai didelio masto reiškinys, todėl sutarėme, kad dabar siūlome be šitos nuostatos”, – pridūrė premjerė.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

ELTA primena, kad antradienį Seime buvo registruotas naujas projektas dėl nepaprastosios padėties pratęsimo pasienyje su Baltarusija, kuriame nebeliko siūlymo šią padėtį įvesti pasienyje su Lenkija. Vyriausybė nepaprastąją padėtį pasienyje su Lenkija įvesti siūlė dėl antrinės migracijos rizikos.

Nuo lapkričio 10 d. pasienio ruože prie Lietuvos sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo bei užsieniečių apgyvendinimo vietose mėnesiui buvo įvesta nepaprastoji padėtis.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта