I. Šimonytė: kalbėti apie papildomus karantino atlaisvinimus artimiausiu metu neturime pagrindo
Lietuva ir Baltijos šalys 24 03 2021 1341 peržiūros

I. Šimonytė: kalbėti apie papildomus karantino atlaisvinimus artimiausiu metu neturime pagrindo

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad dėl epidemiologinės situacijos kalbėti apie papildomus karantino sušvelninimus artimiausiu metu nėra pagrindo.

„Epidemiologinė situacija, deja, yra tokia, kad kalbėti apie kažkokius papildomus laisvinimus artimiausiu metu mes nematome jokio pagrindo. Labai gerai, kad prekybos įmonių atstovams pavyko suderinti saugų algoritmą, kuris leistų pradėti tokioms įmonėms taip pat veikti, tačiau turint minty, kad dabar mūsų rūpestis yra kitas, kai kuriose vietose, aplink Vilnių, taip pat Marijampolėje epidemiologinė padėtis blogėja pakankamai sparčiai, svarstyti papildomų laisvinimų artimiausiomis savaitėmis, manau, kad mes neturėsime galimybių“, – spaudos konfencijoje po Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, prie šių diskusijų bus galima grįžti po Velykų, jei epidemiologinė situacija stabilizuosis.

„Apie diskusijas šiais klausimais galėsime kalbėti jau po Velykų ir tik su sąlyga, kad epidemiologinė situacija per tą laiką bent jau stabilizuosis“, – nurodė ministrė pirmininkė.

Ji sakė, kad šiuo metu daug priklauso nuo gyventojų elgesio ir testavimo.

„Negaliu įsipareigoti arba pažadėti, kad taip tikrai bus, nes labai daug priklauso nuo to, koks bus gyventojų elgesys, kiek pavyks ištestuoti židinius, kiek žmonės praneš apie savo kontaktus, kuriuos turėjo galbūt ir pažeisdami karantino taisyklių nutarimą (...) – tai kaip sėkmingai mums pavyks šitai atlikti per artimiausias savaites, tiek greitai galėsime kalbėti apie kažkokius papildomus švelninimus, bet dabar tokių planų, deja, neturime“, – sakė I. Šimonytė.

Ji pastebėjo, kad savivaldybėse, kuriose epidemiologinė situacija yra geresnė, reikės „didelių papildomų pastangų tai išlaikyti.“

„Nuo pirmadienio į mokyklas sugrįžo pradinukai, padaugėjo kontaktų ir rizikos žmonėms pasidalinti virusu, vadinasi, tikrai aktyvus testavimas, aktyvi kontrolė tose savivaldybėse leistų joms ir toliau išbūti geltonomis ir neužsikrėsti blogėjimu nuo Rytų Lietuvos“, – sakė I. Šimonytė.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Visgi ji neatmetė, kad Vyriausybei dar šią savaitę gali tekti priimti sprendimus dėl karantino griežtinimo.

„Ar reikės karantino griežtinimo, Vyriausybė dar pasitars ir, jei tokių sprendimų reikės, jie bus priimti rytoj arba penktadienį ryte“, – sakė premjerė.

ELTA primena, kad didieji prekybos centrai pirmadienį pateikė siūlymus, kaip būtų galima saugiai atnaujinti veiklą.

Kaip pirmadienį sakė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Mindaugas Statulevičius, siūloma testuoti darbuotojus ne rečiau kaip kartą per savaitę.

Pasak jo, siūloma, kad srautai būtų atskirti, kur galima – vyktų viena kryptimi, platesniuose praėjimuose būtų atskirti kryptimis, kad nesusikirstų.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта