I. Šimonytė: Lietuva esant galimybei sieks perimti Danijoje nenaudojamas „AstraZeneca“ vakcinas
Lietuva ir Baltijos šalys 15 04 2021 615 peržiūros

I. Šimonytė: Lietuva esant galimybei sieks perimti Danijoje nenaudojamas „AstraZeneca“ vakcinas

Lietuva jau informavo skiepijimą „AstraZeneca“ pagamintomis vakcinomis sustabdžiusią Daniją, kad esant galimybei norėtų perimti šiuos skiepus, ketvirtadienį teigė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tai tiesiog kreipėmės dar vakar ir pasakėm, kad jeigu Danija svarstytų pasidalinti šiais kiekiais, tai mes tikrai būtume tarp tų, kurie perimtų“, – atsakinėdamas į žurnalistų klausimus Seime, sakė ministrė pirmininkė.

Ji tvirtino, kad Lietuvoje tikrai bus norinčiųjų šia vakcina pasiskiepyti. Premjerė negalėjo detalizuoti, kokių „Vaxzevria“ vakcinos kiekių būtų galima tikėtis, nes Danija esą yra sulaukusi ir daugelio kitų valstybių prašymų.

„Aš suprantu, kad kai Danija išvis nusprendė neskiepyti „AstraZeneca“, sulaukė gana daug prašymų ir, aišku, galės rinktis, kam ir kiek to savo nenaudotino kiekio atiduoti. Suprantu, kad yra kažkokie kiekiai sandėlyje ir dar kažkokie, kurie turi ateiti pakeliui, tai tikrai nežinau, ką Danija turi dalinti ir kaip nuspręs dalinti“, – teigė I. Šimonytė.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

ELTA primena, kad, nepaisant Pasaulio sveikatos organizacijos ir Europos vaistų agentūros rekomendacijų tęsti skiepijimą „Vaxzevria“ skiepais, Danija šių vakcinų atsisakė. Tuo tarpu Latvija sako, kad aiškinsis, ar gali gauti šios šalies nepanaudotas „Vaxzevria“ vakcinos nuo COVID-19 dozes. Susidomėjimą Danijos nepanaudotomis „Vaxzevria“ vakcinomis pareiškė ir Čekija.

Kaip skelbė žiniasklaida, Europos Komisija (EK) nusprendė ateinančiais metais neatnaujinti susitarimų dėl vakcinų pirkimo iš „AstraZeneca“ ir „Johnson&Johnson“.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта