I. Šimonytė: nėra pagrindo stabdyti skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina
Lietuva ir Baltijos šalys 16 03 2021 707 peržiūros

I. Šimonytė: nėra pagrindo stabdyti skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigia nematanti priežasčių, dėl kurių reikėtų stabdyti vakcinaciją visomis „AstraZeneca“ vakcinos serijomis Lietuvoje. Ji pabrėžia, kad remiamasi ekspertų rekomendacijomis Lietuvoje ir užsienyje.

„Tai yra ne Vyriausybės klausimas. Toks sprendimas galėtų būti priimtas, jeigu būtų Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos rekomendacija, bet tokios rekomendacijos šiuo metu nėra“, – LRT radijui antradienį teigė premjerė.

Ji tvirtino, kad stabdyti vakcinacijos „AstraZeneca“ vakcinomis nesiūlo ir Europos medicinos agentūra (EMA).

„EMA yra išleidusi savo komentarą, kad nemato tiesioginio ryšio tarp tų krešėjimo sutrikimų, kurie buvo nustatyti, ir vakcinavimo. Žinoma, tyrimas tebesitęsia, tačiau padaryti išvadą, kad tarp šių dalykų yra koks nors ryšys, pagrindo tikrai nėra“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji kaip įrodymą, kad šiuo metu nėra pagrindo atšaukti vakcinaciją „AstraZeneca“ vakcinomis, pateikia skiepijimo patirtį Jungtinėje Karalystėje, kurioje, jos teigimu, nėra reikšmingo tramboembolijos atvejų augimo.

„Tą patį vakar tvirtino ir vakcinos kūrėjai, Oksfordo universitetas. Jungtinėje Karalystėje yra paskiepyta virš 10 mln. dozių šia vakcina ir tikrai patirties, masto požiūriu, tikrai pakanka, turint mintyje, kad tai yra ta šalis, kurioje nenuslėpsi kažkokių nesėkmingų atvejų“, – tvirtino premjerė.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Pasak premjerės, šiuo metu daug žalingiau būtų sustabdyti vakcinaciją visomis „AstraZeneca“ vakcinos serijomis.

„Kiekvieną dieną mes netenkame kelių ar keliolikos žmonių, kurie miršta nuo kovido, tai, sakyčiau, kad stabdyti vakcinavimą šiuo metu būtų didesnė žala negu nauda“, – teigė ministrė pirmininkė.

Šiuo metu Lietuvoje laikinai sustabdytas vakcinavimas tik viena ABV5300 serija, kol vyksta tyrimas, siekiant atmesti menkiausias galimas prielaidas, susijusias su šios konkrečios partijos vakcinos nesaugumu.


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта