I. Šimonytė: trečiojo skiepo nuo COVID-19 gyventojams veikiausiai prireiks
Lietuva ir Baltijos šalys 13 04 2021 911 peržiūros

I. Šimonytė: trečiojo skiepo nuo COVID-19 gyventojams veikiausiai prireiks

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad tarp Europos Sąjungos farmakologų ir mokslininkų vyksta diskusijos apie galimą poreikį nuo COVID-19 paskiepytus gyventojus po pusmečio revakcinuoti. Nors Vyriausybės vadovė akcentuoja, kad dėl šio klausimo kol kas nėra priimta jokių galutinių sprendimų, tačiau ji pripažįsta, kad veikiausiai trečiojo skiepo gyventojams prireiks.

„Tenka girdėti visokių vertinimų, nes dar vyksta tyrimai, ir man yra tekę girdėti tokį vertinimą, kad galimai reikės po pusės metų trečio skiepo, bent jau kalbant apie „Pfizer“ vakciną. Bet tai nebus pilnas revakcinavimas, o kažkas imuniteto palaikymui, nes pilnai revakcinacijos programai reikia dviem skiepo dozėmis skiepyti“, – žurnalistams Seime antradienį sakė I. Šimonytė.

Premjerės teigimu, diskusijos dėl pakartotinės revakcinacijos COVID-19 skiepu Europos Sąjungos tarp farmakologų ir mokslininkų vyko praeitą savaitę.

I. Šimonytė pabrėžia, kad kol kas galutinių sprendimų dėl skiepijimo algoritmų nėra priimta. Visgi, jos teigimu, greičiausiai reikia tikėtis, kad pakartotinis vakcinavimas nuo COVID-19 bus reikalingas.

„Aš tikrai nesu girdėjusi, kad jau yra koks nors galutinis sprendimas dėl algoritmo. Šiaip turbūt reikia mąstyti apie tai, kad to perskiepijimo reikės, gali būti ir po pusės metų nuo antros dozės, bet veikliausiai ne pilno revakcinavimo“, – teigė ji.

„Bet nepriimkite to kaip fakto ir mokslinės informacijos, nes kol kas tokių rekomendacijų mes iš mokslininkų dar neturime“, – pridūrė ji.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Premjerė taip pat teigia prognozuojanti, kad bent jau artimiausiu metu skiepai nuo COVID-19 šalies gyventojams turėtų išlikti nemokami.

„Manau, kad reikia visą laiką vertinti, o kas brangiau valstybei kainuoja: ar brangiau valstybei kainuoja skiepai, ar brangiau valstybei kainuoja tai, kad ekonomika nefunkcionuoja pilnai ir ištisi sektoriai turi leisti labai daug savo laiko nuotoliu net ir tada, kai tai nėra visuomenei labai gerai, kaip tarkime, ugdymas“, – sakė I. Šimonytė.

„Tai, manau, kad visą įsivertinusi Vyriausybė ir priims sprendimus, ar tai nemokama, ar mokama, bet aš prognozuočiau, kad bent jau artimiausiu metu šie skiepai, matyt, kad turėtų išlikti nemokami“, – akcentavo ji.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта