IAE įvyko Tiekėjų diena informacinių technologijų srityje
Energetika 27 01 2020 3217 peržiūros

IAE įvyko Tiekėjų diena informacinių technologijų srityje

Š. m. sausio 22 d. VĮ Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) vyko renginys, skirtas IAE planuojamiems pirkimams informacinių technologijų srityje – Tiekėjų diena.

Renginyje dalyvavo 7 įmonių atstovai, kuriems buvo pristatyti IAE planuojami darbai informacinių technologijų srityje, jų problematika. Taip pat buvo diskutuojama apie dabartinius IAE poreikius informacinių technologijų srityje bei planuojamus pirkimus 2020-ais metais.

Dalyviams taip pat buvo pristatyta IAE viešųjų pirkimų tvarka ir vykdomos procedūros, pristatyti specifiniai reikalavimai kvalifikacijai, kurie išmintinai taikomi branduolinės energetikos objekte, buvo aptartos problemos, su kuriomis tiekėjai gali susidurti dalyvaudami IAE vykdomuose pirkimuose.

IAE atstovai renginio dalyviams taip pat pristatė Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijas sėkmingam dalyvavimui viešuosiuose pirkimuose, aptarė esminius pirkimų sąlygas, į kurias tiekėjams būtina atkreipti dėmesį ruošiant pasiūlymus ir su jais susijusius dokumentus skirtingose pirkimo stadijose. IAE specialistai akcentavo dažnai daromas tiekėjų klaidas ir kaip išvengti įvairių nesklandumų teikiant pasiūlymus ateityje.

Susitikimas su informacinių technologijų rinkos dalyviais IAE buvo naudingas vertinant tiekėjų galimybes bei pajėgumus dalyvaujant tiek planuojamuose 2020 m. pirkimuose, tiek galimuose 2021-2022 m. pirkimuose.

Po susitikimo su specialistais renginio dalyviai apsilankė IAE informacijos centre, kur susipažino su jėgainės istorija, veikimo principais ir šiuo metu vykdoma veikla, apžiūrėjo IAE bloko maketą, kuro rinklės maketą, panaudoto branduolinio kuro saugojimo konteinerio CASTOR maketą bei atliekynų maketus, specialios įrangos dėka stebėjo tiesioginį vaizdą iš bloko patalpų bei virtualios realybės akinių dėka susipažino su panaudoto branduolinio kuro tvarkymo procesu.

Tiekėjų dienų organizavimas yra gera praktika, siekiant informuoti potencialius tiekėjus apie artimiausiu metu planuojamus pirkimus ir paskatinti dalyvauti IAE vykdomuose pirkimuose daugiau dalyvių. IAE planuoja ir toliau organizuoti renginius, skirtus viešųjų pirkimų organizavimui kitose įmonės veiklos srityse.

www.iae.lt

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта