IAE antrajame bloke pradėti pažeisto kuro tvarkymo darbai
Energetika 07 05 2021 784 peržiūros

IAE antrajame bloke pradėti pažeisto kuro tvarkymo darbai

Š. m. gegužės 5 d. VĮ Ignalinos atominės elektrinės (IAE) 2-jo energijos bloko karštojoje kameroje 2 savaitėmis anksčiau numatyto grafiko pradėti pažeisto kuro tvarkymo darbai, kurių metu buvo supjaustytos 2 iš 189 likusių pažeisto panaudoto branduolinio kuro (PBK) rinklių. 

1-ame energijos bloke pažeistas kuras jau sutvarkytas ir artimiausiu metu konteineris su paskutiniu pažeistu kuru bus išvežtas saugojimui į laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą.

Vykdant pažeisto kuro tvarkymo darbus 1-ajame bloke buvo naudojama projektinius ir branduolinės saugos reikalavimus atitinkanti pažeisto kuro tvarkymo sistema, ji bus naudojama analogiškiems darbams atlikti ir 2-ame bloke. Šiuo metu 1-ame bloke pradėti pažeisto kuro tvarkymo sistemos išmontavimo ir dezaktyvavimo darbai bei jos pervežimas ir montavimas 2-me bloke. Sumontavus pažeisto kuro tvarkymo sistemą 2-ame bloke pažeisto kuro tvarkymas vyks ir karštojoje kameroje, ir naudojant pažeisto kuro tvarkymo sistemos įrangą.

Pažeisto kuro tvarkymo 2-ame bloke darbai turėtų būti baigti 2022 m. spalio pradžioje.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Pažeistas kuras - tai panaudoto kuro rinklės, kurios veikdamos reaktoriuje buvo deformuotos arba įgavo apvalkalo defektų (plyšių, įtrūkimų ir kt.), dėl kurių buvo galimas tiesioginis kuro granulių kontaktas su vandeniu. Šie defektai atsirado transportuojant ir atliekant technologines operacijas su kuro rinklėmis (ištraukiant iš reaktoriaus, perkeliant iš reaktoriaus salės į baseinų išlaikymo salę ir kt.) arba kuro rinklių saugojimo išlaikymo baseinuose metu.

Pažymėtina, kad bendras pažeisto kuro rinklių skaičius per abu blokus yra palyginti mažas ir sudaro tik 1,7% viso reaktoriuose panaudoto kuro rinklių skaičiaus. Vis dėlto, tokio kuro tvarkymo procesas yra žymiai imlesnis laikui, kadangi tai yra naujas, techniškai sudėtingesnis technologinis procesas,  kuris pirmą kartą atliekamas RBMK tipo atominėse elektrinėse.

Pažeisto kuro tvarkymo proceso sauga tiek branduolinės, tiek radiacinės saugos, poveikio personalui, gyventojams ir aplinkai atžvilgiu yra užtikrinama tinkamomis priemonėmis.


iae.lt

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта