Ignalinos kredito unija tiesia pagalbos ranką žemdirbiams: siūlo išskirtinę paskolą apyvartinėms lėšoms
Reklama 10 09 2021 606 peržiūros

Ignalinos kredito unija tiesia pagalbos ranką žemdirbiams: siūlo išskirtinę paskolą apyvartinėms lėšoms

Ignalinos kredito unija savo klientams – regiono ir visos Lietuvos ūkininkams – pradėjo ypač palankiomis sąlygomis teikti paskolas apyvartinėms lėšoms be jokio įkeitimo. Pasinaudoti šia galimybe žemdirbiai gali iki šių metų pabaigos  – gruodžio 31 d.

Ignas Jankauskas, Lietuvos grūdų augintojų asociacijos administracijos vadovas, sako, jog apyvartinio kapitalo formavimas žemės ūkio įmonėms ir ūkiams yra ne mažiau svarbus nei pelningumo valdymas, todėl minėta paskola ūkininkams padės išspręsti ne vieną problemą.

„Žemdirbiai privalo apsirūpinti apyvartinėmis lėšomis visų metų trukmės gamybos sezonui. Didžioji dalis iš jų gamybos išlaidas finansuoja skolintomis lėšomis, dažniausiai – prekiniais kreditais. Mokėjimo atidėjimas iki derliaus dėl patogumo ir paprastumo vis dar labai populiarus. Tačiau tai kainuoja, ir tikrai daug. Įvairūs finansų ekspertai skaičiuoja, kad prekinio kredito kaina gali siekti net iki 18 proc. metinių palūkanų. Be to, ūkininkams tenka sudaryti produkcijos pardavimo sutartį, o atsiskaitymo terminai dažniausiai sutampa su mažiausios kainos periodu“, – pasakoja I. Jankauskas.

Brangstant žaliavoms, gamybos priemonėms, didėjant darbo užmokesčiui, o gamtos sąlygoms tampant vis labiau ekstremaliomis ir mažiau nuspėjamomis, ūkininkų pelno maržos mažėja. 

„Dėl šių priežasčių mažėjančio pelningumo fone brangūs prekiniai kreditai, ypač turint mintyje sutartimis apribotą galimybę prekiauti savo produkcija, ūkininkams kelia dar didesnę finansinę riziką. Todėl manau, kad unijos siūloma paskola apyvartinėms lėšoms su garantija yra puiki ir gerokai pigesnė alternatyva“, – sako Lietuvos grūdų augintojų asociacijos administracijos vadovas. 

Ignalinos kredito unijai vadovaujanti Violeta Čeponienė teigia, kad Kredos unijų grupei, kurios narė yra ir Ignalinos kredito unija, žemės ūkio sektorius yra strategiškai svarbus, todėl jie nepalieka žemdirbių likimo valiai. 

„Mes nuolat galvojame apie tai, kaip galime išspręsti savo klientų finansines problemas. Būtent iš klientų situacijos suvokimo ir išmanymo dažniausiai ir atsiranda nauji mūsų produktai. Ne išimtis yra ir ši paskola žemdirbiams, kuri skirta padėti jiems subalansuoti ūkių piniginius srautus ir dirbti pelningai. Manau, kad šis naujasis mūsų finansavimo produktas patogumu ir paprastumu nė kiek nenusileidžia prekiniams kreditams, be to, yra net iki 10 kartų pigesnis“, – sako V. Čeponienė.


Svarbiausi faktai apie Ignalinos kredito unijos teikiamą paskolą žemės ūkio apyvartinėms lėšoms

Paskola be užstato – naudojama iki 90 proc. UAB „Žemės ūkio paskolų garantijų fondas“ (ŽŪPGF) garantija.

Paskolos metinė palūkanų norma – iki 4,95 proc. Nuo jos „Žemės ūkio paskolų garantijų fondas” 2 metus taikys net iki 80 proc. siekiančią palūkanų kompensaciją.

Paskolos grąžinimo terminas – net iki 6 metų. 

Taikomas individualus ir lankstus grąžinimo grafikas

Šia paskola gali pasinaudoti ir tie ūkiai, kurie jau naudojasi kitomis unijos finansinėmis priemonėmis, pavyzdžiui, paskolomis nuo Covid-19 nukentėjusiems ūkininkams. 

Ūkininkams, susidomėjusiems galimybe gauti šią lengvatinę paskolą, belieka susisiekti su Ignalinos kredito unijos centriniu skyriumi tel. 8 386 52561, el. paštu ignalina@kreda.lt ar bet kuriuo regioniniu skyriumi Utenoje, Švenčionyse, Pabradėje, Zarasuose ar Visagine.

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта